Вучић и Габријел о протестима

Дајте ми тај транспарент "Вучићу – Шредеру" да га однесем Герхарду, радовао би се, нашалио се вицеканцелар Немачке Зигмар Габријел на опаску премијера Александра Вучића да је то један од главних транспарената на протестима у Београду.

Немачки вицеканцелар је, на прес-конференцији после разговора са Вучићем у Београду, рекао да не може да даје упутства кад је реч о протестима.

Ако се тежи ка ЕУ, додао је Габријел, треба знати да су протести против Владе која је демократски изабрана и могући и дозвољени, а како ћете се односити према њима – то је ствар српске политике и није упутно уплитати се у то.

Ипак, приметио је, најважније је да се протести буду мирни.

"Важно је и то да Влада Србије својим понашањем према тим протестима покаже да је Србија и те како стабилна земља", рекао је Габријел.

Премијер и изабрани председник је оценио да су протести израз демократске снаге Србије.

Вучић је навео да свако има право да протестује, да не постоји ниједан полицајац који се ових дана може видети на улицама, а да је демонстрантима дозвољено да раде и чине шта год хоће.

"То, наравно, нису велики бројеви, али за нас су значајни и морамо да водимо рачуна о разлозима њиховог незадовољства да бисмо направили још бољу економију и бринули о њиховим потребама", рекао је Вучић.

Како је навео, отворени смо за такву врсту разговора са свима, при чему нисмо реаговали ни на једну увреду.

Наводећи да је један од главних транспарената на демонстрацијама "Вучићу – Шредеру", премијер је рекао да се, што се њега тиче, он тиме хвали.

На то је Габријел затражио један транспарент да га однесе Шредеру, јер би се он, како каже, сигурно радовао.

Вучић је навео да је поносан што је Србија показала снагу и нормално може да се односи према свима, да на протестима за сада нема проблема, те да се нада да их неће ни бити.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво