Ненад Поповић говорио у парламенту Крима

Председник СНП Ненад Поповић обратио се парламенту Крима у Симферопољу, рекавши да братске и духовне везе српског и руског народа сежу вековима у прошлост и да Срби не заборављају шта је Русија учинила за њих.

Ненад Поповић је изнео и став да је питање "питање Крима решено и да његово враћање на старо стање није могуће".

На Криму се обележава трогодишњица од референдума када су грађани донели одлуку о припајању Русији, до чега је потом и дошло. То , међутим, власти у Кијеву не признају, као ни међународна заједница која је Русији увела санкције.

Поповић каже да је у срцима људи који живе на Криму и у Русији Крим одувек био саставни и неотуђиви део Русије. Он је уверен да и у "Србији сви са поштовањем и дивљењем гледају на храброст и одлучност грађана Крима да се врате у састав Русије".

Додао је и да "братске и духовне везе српског и руског народа сежу вековима у прошлост".

"Први светски рат је можда најочитији пример колико је снажно пријатељство српског и руског народа. Русија је, само да би заштитила Србију и спречила њено уништење - ушла у сукоб са Немачком и Аустроугарском", подсетио је Поповић.

"Срби то не заборављају", подвукао је и додао да је Србија након Октобарске револуције "раширених руку примила руске исељенике".

"Највећи број њих је пут Србије кренуо управо одавде, са обала Крима!", рекао је Поповић и подсетио да је руски царски архитекта Николај Краснов, творац чувеног Ливадијског дворца у Јалти на Криму, емигрирао у Србију, где је пројектовао неке од најлепших грађевина у Београду.

"Недавно је једна од главних улица у Београду понела име Николаја Краснова", истакао је у свом обраћању Поповић.

Он је додао да између Србије и Крима постоје огромни потенцијали за развој економске сарадње и да је због тога и дошао на Крим како би се разговарало о томе како да се искористе ти потенцијали и допринесе бољем животу грађана Србије и Крима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво