Симић: Одлука косовске владе репресивна

Председник Српске листе Славко Симић рекао је да одмах треба опозвати одлуку косовске владе да сву непокретну имовину регистровану на СФРЈ, Србију и АП КиМ региструје као своју.

Одлука косовске владе је тенденциозна и представља покушај да се кроз одлуке косовских институција настави перманентна репресија над српским становништвом на Косову и Метохији и одузимањем друштвене и приватне имовине српског народа, рекао је Симић.

У изјави за Танјуг Симић је рекао да је од 1999. године узурпирано преко милион катастарских парцела друштвених и јавних предузећа на Косову и Метохији и да је сада очигледан покушај званичне Приштине да усвајањем једностраних одлука легализује нелегално присвојену имовину.

"Ми желимо да заштитимо наш националини економски интерес, који је веома важан како за нашу државу Србију тако и за наш народ на КиМ. Зато је наш чврст став да Приштина треба одмах да опозове овако штетну одлуку и да престане са политичким и правним прејудицирањем власничких права", рекао је Симић.

Додао је да о питању имовине треба да се разговара у Бриселу као кључној теми.

Како је објављено на сајту косовске владе, на основу одлуке Владе коју је потписао Иса Мустафа, на име Косова као власника имовине региструје се сва непокретна имовина регистрована на име СФРЈ, односно Републике Србије и Аутономне Покрајине Косово.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара