Бурна расправа о Даници Маринковић

Посланици СНС-а су оштро негодовали због навода ЛСВ-а о Даници Маринковић, која је предложена за члана Одбора Агенције за борбу против корупције, истичући да је она разобличила случај Рачак на Косову и Метохији.

У скупштинској расправи, посланици СНС-а су оштро реаговали на наводе посланице ЛСВ-а Маринике Тепић, која је рекла да Даница Маринковић не би требало да буде изабрана за члана Одбора Агенције, позивајући се на апел невладиних организација, у коме се наводи да је у свом раду као судија минимизовала страдање суграђана албанске националности на КиМ.

Реагујући на излагање Маринике Тепић, посланик СНС-а Милован Кривокапић је рекао да је Даница Маринковић часна и поштена жена са импресивном биографијом, наводећи да је Маринковићева била на сваком месту где је требало притећи у помоћ српском народу.

Кривокапић, који је са КиМ, каже да годинама слуша такве попут Маринике Тепић, који би сутра КиМ дали за "шаку не знам чега".

"Захваљући Александру Вучићу и влади коју он води, Косово никад неће бити предато. Никада", рекао је Кривокапић, наводећи да је потресен излагањем Тепићеве, која, како каже, треба да се стиди свега што је изрекла.

Председница парламента Маја Гојковић је рекла да је требало да реагује у току говора Маринике Тепић, за коју је навела да је на веома ружан начин говорила о предложеном кандидату.

Према речима посланика СНС-а Александра Маринковића, Мариника Тепић би требало да се извини свим грађанима Србије због свега што је изрекла.

Посланик СНС-а Владимир Ђукановић рекао је да су управо Наташа Кандић и Фонд за хуманитарно право потписници петиције против Данице Маринковић, зато што је Маринковићева "разобличила браћу Мазреку, злочинце који су у руднику на КиМ побили Србе, и открила све неистине о Рачку".

"То што је потписано је разлог више што ћу да гласам за Даницу Маринковић. Мени је свеједно да ли је потписала Ослободилачка војска Косова или ових 15 организација", каже Ђукановић поводом апела невладиних организација.

Посланик СНС-а Верољуб Арсић рекао је да је потресен због свега што се десило, јер зна да је на КиМ био и крематоријум, једини после Другог светског рата, који се звао "Клечка", у коме је спаљена девојчица од 12 година само зато што је била Српкиња.

"Жртве немају нацију и свака жртва треба да има осуђеног кривца за њено страдање. Када оне који су судили ратним злочинцима нападате зашто су судили, то је нови злочин према жртви", поручио је Арсић.

Мариника Тепић је претходно рекла да се у штурој биографији Данице Маринковић наводи да је током ратних дешавања на простору КиМ вршила увиђаје везане за терористичке нападе, где су жртве биле полицајци, војници, избеглице свих народа и народности, што, каже, подразумева и суграђане албанске националности.

Додаје да ништа од тога више нема, осим квалификације из које се закључује да је била кључни сведок на суђењу Слободану Милошевићу у Хашком трибуналу, поводом случаја Рачак.

Помињући апел невладиних организација које позивају посланике да не гласају за избор Маринковићеве, Мариника Тепић је рекла да се у њему наводи да се у пресудама које су изречене наводи сведока Маринковићеве оцењени као непоуздани и неистинити јер је, наводи се, минимализовала страдање суграђана албанске националности.

Мариника Тепић наводи да би Даница Маринковић сигурно била једна од особа које би биле лустриране да је тај процес спроведен.

Шеф посланичке групе СДС-а Марко Ђуришић рекао је да су прва два посланика СНС-а која су се јавила после излагања Маринике Тепић супротно правилима добили право на дискусију и реплику, те да би председница парламента требало да санкционише оне који "арлаучу".

Маја Гојковић му је због тога изрекла опомену.

"Нисам заинтересована да водим било какаву врсту дијалога са послаником који за друге посланике каже да арлаучу", навела је Маја Гојковић, која је после те расправе одредила краћу паузу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 24. дец 2016, 03:12) - Milena [нерегистровани]

Danica Marinkovic da bude lustrirana? Za sta?

Danica Marinkovic treba da bude lustrirana?Za sta?Sto je razoblicila zlocine OVK i sipatrskih separatista???Zato sto je ona siptarska lekarka koja kao pise pesme, i vazi za ne znam kakvog borca za ljudska prava, drzala u svojoj ordinaciji ceo hirurski i uopste bolnicki materijal koji je isao OVK, jos 1998. godine?Zato sto je nesumnjivo utvrdila kakva je podvala Racak?Zato sto je nesumnjivo obradila svaki zlocin OVK i tako branila svoju zemlju u vremenu kada je bila napadnuta sa svih strana???Tek da se zna-ovo pise osoba koja je apsolutni protivnik SNS i SPS!!!!