АП о куповини Мигова

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће путовати у Москву касније ове недеље како би потписао уговор о куповини шест ловаца Миг 29, преноси америчка агенција АП и оцењује да би то могло допринети тензијама на Балкану.

Србија набавља "Мигове" усред "очигледних покушаја Москве да спречи тај нестабилни европски регион да се придружи западним институцијама", наводи АП у тексту под насловом "Србија ће набавити руске борбене авионе како би се супротставила претњи НАТО-а".

Истовремено, АП цитира премијера Вучића да су Србији ловци потребни како би заштитила своју слободу и суверенитет.

"Иако формално стреми ка чланству у Европској унији, Србија клизи ка свом традиционалном словенском савезнику Русији", оцењује АП, додајући да Москва улаже велике пропагандне напоре како би Србију задржала даље од Запада.

Регионалне тензије су порасле после оптужби у октобру за покушај пуча српских и руских националиста против прозападне владе Црне Горе због њених настојања да се придружи НАТО-у, закључује америчка агенција.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(понедељак, 19. дец 2016, 18:58) - Mile Golja. [нерегистровани]

Americk provokacija.

1. Kakva bi reakcija AP bila da je Srbija narucila americke odbrambene avione. 2. Srbija bi mogla da komentarise americko naoruzavanje Hrvatske, pripremom napada na Srbiju. 3. Amerika i Hrvatska bi najradje da Srbija postane koloruka pa kad im zatreba samo da najav zauzimanja Srbije.

(понедељак, 19. дец 2016, 18:23) - Markovljev [нерегистровани]

Nebojte se

Nema čega da se bojite. Šest, pa da ih bude 21 kao pre napada na Jugoslaviju ne može da pobede NATO i zato te avione Rusija ne donira Srbiji. To je donacija za dizanje morala Srbiji i srpskom narodu koja momentalno ima samo par borbenih aviona i helikoptera, pre transportnih nego borbenih. Nama avioni znače dizanje morala kao naroda i ništa više. Mogli bismo taj novac upotrebiti daleko pametnije, ali ne znam mnogo Srba koji ne bi prednost dali avionima, krilima slobode za Srbiju.