Јоксимовић: Лоша политичка намера Хрватске разлог блокаде поглавља

Министарка без портфеља задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић каже за РТС да сем лоше политичке намере Хрватске, не види други разлог за блокаду отварања поглавља 26.

Јадранка Јоксимовић је рекла у Дневнику РТС-а да Хрватска, по свему судећи, неће дати сагласност за отварање поглавља 26.

"Дуго нисам видела незадовољство и љутњу у нашем тиму, јер без икаквих разлога, осим политичке намере, није дошло до сагласности за поглавље 26", каже Јоксимовићева.

Објашњава да није пракса да премијер увек долази на отварање поглавља.

"Самим тим што је премијер дошао у Брисел показујемо посвећеност и оријентацију према европским интеграцијама. Ово је забрињавајућа пракса и учестала и не видим ништа сем лоше политичке намере Хрватске", каже Јадранка Јоксимовић.

Додаје да сигнал који шаље Хрватска није обећавајући.

"Премијер неће присуствовати ако буду отварана само поглавља 5 и 25 и мислим да је то исправна одлука. Захтеви Хрватске су неуобичајени и нису у складу са праксом. Траже додатне гаранције за образовање на језику националних мањина", каже Јоксимовићева.

Додаје да је Србија окренута реформама.

"Економске реформе су похваљене од стране Федерике Могерини и улога Србије у региону. Ми радимо због себе и нећемо посустати", поручује министарка.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије