Лаврову Орден српске заставе првог степена

Председник Србије Томислав Николић уручио је шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову Орден српске заставе првог степена. То је велика част, како за мене тако и за читаво Министарство иностраних послова Русије, поручио је Лавров.

После разговора с председником Владе Србије, руски шеф дипломатије Сергеј Лавров стигао је на Андрићев венац, где се састао с председником Србије Томиславом Николићем. 

Уз оцену да је пријатељство две земље искрено, стратешко и вишевековно, председник сматра да су међусобне посете корисне за обе државе јер је, како истиче, свет у превирању.

"Ви знате да Србија има много пријатеља у свету и да никада своје пријатељство није доводила у сумњу, чак и кад су нам се наши пријатељи међу собом свађали", рекао је Николић.

У политици је Русија увек била велики ослонац Србији и ми смо увек имали више простора за маневрисање у политици кад смо знали да такву политику подржава Русија, поручио је Николић.

"Никада се нећемо придружити онима који мрзе Русију, нити бисмо са Русијом мрзели неког другог", рекао је Николић.

"Пре свега, желим да Вам пренесем најтоплије жеље у име председника Путина. Добро се сећам дружање са вама у марту. И оно што сте споменули, говорећи о дешавањима у свету, још једном вас подсећам да се ослањамо на вечите вредности као што су пријатељство и добронамерност", поручио је Лавров.

Пријатељство Србије и Русије је добар залог за даљи развој односа две земље, истакао је Лавров.

"Надам се да ће ова посета помоћи још активнијим односима наше две земље", рекао је шеф руске дипломатије.

Председник Николић одликовао је министра Лаврова Орденом српске заставе првог степена, за нарочите заслуге у развоју и учвршћивању пријатељских односа Србије и Руске Федерације.

Сергеј Лавров рекао је да му је велико задовољство да примим почасно одликовање председника Србије.

"То је велика част, како за мене тако и за читаво Министарство иностраних послова Русије. То је потврда да наши српски пријатељи придају велику важњу стратешком партнерству с Русијом и да је интерес Србије и Русије да заједнички наступамо у међународној арени. Мени је посебно драго да добијем ову награду из ваших руку, јер ми врло добро познајемо вас, као посебно доброг пријатеља Руске Федерације и ценимо ваш лични допринос развоју пријатељских односа између наших земаља", истакао је Лавров.

Исто одликовање додељено је пре неколико година руском министру одбране Сергеју Шојгуу и губернатору Санкт Петербурга Георгију Полтавченку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије