Ракић: Зид у Косовској Митровици биће редизајниран

На састанку техничких тимова за спровођење договора о мосту преко Ибра у Косовској Митровици, који је одржан у Канцеларији Европске уније у Приштини, постигнут је договор да постојећи потпорни зид у близини моста буде редизајниран, односно трансформисан у отворени амфитеатар који ће бити део пешачке зоне у улици Краља Петра у северном делу града.

To је саопштено из кабинета градоначелника Северне Митровице Горана Ракића који је навео да су обе стране веома конструктивно изнеле чињенице које су допринеле да овај састанак резултира проналажењем најбољег решења, а да су представници ЕУ помогли усаглашавању обострано прихватљивог договора.

“

Упркос томе што косовска министарка за дијалог са Београдом Едита Тахири износи неистине најављујући рушење зида у северном делу града, чиме по ко зна који пут грубо крши постигнути договор, српска делегација је задовољна усаглашеним дизајнерским решењима, која, још једном наглашавамо, не подразумевају никакво рушења зида”, наводи Ракић у саопштењу достављеном Танјугу.

У наредним данима сви договори ће бити спроведени у дело, а са циљем да српска заједница добије трајни мир и стабилност, прецизира у саопштењу градоначелник Северне Митровице.

“Мост преко Ибра, у складу са ранијим договорима, неће бити отворен пре завршетка пешачке зоне у улици Краља Петра, односно стварања безбедносних претпоставки за његово пуштање у саобраћај”, наводи Ракић на крају саопштења.

Косовско Министарство средине и просторног планирања донело је одлуку о забрани извођења радова на зиду који је изграђен у близини главног ибарског моста у северном делу Косовске Митровице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара