Посланици о пензијама, гардистима и Административном одбору

Посланици у Скупштини Србије тражили су обавештења о томе када ће пензије бити враћене на ниво пре смањења, информације о убиству двојице војника 5. октобра 2004. године, а тражили су обавештење и о томе зашто се није реаговало због кршења скупштинске процедуре на Административном одбору када посланици нису могли да добију реч.

Шеф посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ питао је на почетку рада председницу скупштине Мају Гојковић зашто није интервенисала због понашања посланика Српске напредне странке и председника Административног одбора Александра Мартиновића на седници одбора на којој посланицима није дао реч.

Он је поступање Мартиновића оценио као тежак инцидент можда и најтежи од како постоји скупштина чак, како је оценио тежи и од туча у скупштини.

Шешељ је казао да се после седнице у јавности појавило да је неко Мартиновића псовао, али да је он погледао све снимке и да то ниједан снимак не показује.

"То нико није ни снимио, ни видео, ни чуо. Можда се Мартиновић у атобусу или трамвају када је отишао срео са неким па му тај тамо опсовао мајку", казао је Шешељ.

Он је негодовао и зато што Мартиновић није хтео да закаже седницу о његово разрешењу јер ту иницијативу нису потписали чланови одбора већ и заменици чланова одбора и рекао: "Зар мислите да би мој заменик могао да потпише нешто уместо мене ако се ја са тим не слажем".

Шеф посланичке групе Доста је било Саша Радуловић прочитао је писмо пензионера Милета Делића који је више пута упућивао премијеру Србије Александру Вучићу, а у коме Делић негодује због смањења пензије за 13.000 динара на месечном нивоу.

Он је питао и када ће Вучић престати са омаловажавањем људи и осврнуо се на Вучићеву кртику упућену посланику Двери Бошку Обрадовићу због његовог нагласка.

"Људи говоре на различите начине и то треба да поштујемо, а не да их због тога омаловажавамо", казао је Радуловић. Он је Вучића питао и да ли зна да Електромреже Србије граде хотел за руководство на Копаонику вредан 150 милиона динара.

Шеф посланичке групе Српске напредне странке Александар Мартиновић рекао је да је и он добио једно писмо и "то од бивше директорице Агенције за приватизацију у ком га она пита да ли је могуће да Радуловић не зна да је против тајкуна Мирослава Мишковића изречена пресуда и то у време када је одговорност за вођење државе преузела СНС".

Он је потом питао представнике министарства правде и одбране каква су сазнања о смрти двојице војника који су убијени 5. октобра 2004. године у војном објекту на Топчидеру имали тадашањи председник Србије Борис Тадић, тадашњи заменик скупштинског Одбора за одбрану и безбедност Драган Шутановац и министар спољних послова Вук Јеремић.

Посланица Демократске странке Александра Јерков питала је да ли ће и када бити враћене пензије на ниво пре смањивања и да ли ће пензионерима бити враћен износ који им је због смањења одузет."Када ће бити укинут закон о привременом смањивању пензија. Не може бити логично да нам иде боље него икада и да су нам економски резултати феноменални, како нас убеђује премијер и да смо изашли из кризе, а да и даље постоји потреба за смањењем пензија", рекла је Јерков.

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић питао је председницу Скупштине Србије Мају Гојковић када ће заказати посебну седнице на актуелне теме поред осталог о економској ситуацији у земљи, односу Србије и НАТО и о ситуацији на Косову и Метохији.

Посланица ЛСВ-а Мариника Тепић питала је министра финансија Душана Вујовића да ли је апотека Панчево треба да буде део локалног буџета, указујући да је апотека у дуговима и већ неколико месеци у блокади и да запослени не добијају плате.

Посланик Социјалистичке партије Србије Неђо Јовановић питао је да ли је могуће да Министарство енергетике направи евиденцију социјално угрожених категорија који нису у могућности да плаћају струју, и да ли је могуће да се оваквим категоријама помогне отписом камата којима су задужени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара