О Фројду... или о изборима?

Премијер Александар Вучић је поручио да је неким посланицима очигледно потребан Фројд, али да ће "за неколико месеци морати да га потраже на неком другом месту".

Током излагања премијера, посланици покрета Доста је било на челу са лидером Сашом Радуловићем су ћутке "полемисали" са премијером, показујући папире на којима су били цртеж Пинокија и натписи "Говорник вређа", "Говорник замењује тезе"...

Премијер је реаговао "признањем" да им он не може помоћи и да је неким посланицима "очигледно потребан Фројд".

Вучић је запитао "где су они са слајдовима" и позвао камермане у сали да сниме те посланике, како би, рекао је, грађани могли да виде о каквим људима је реч, док је председница парламента Маја Гојковић прокоментарисала да не разуме њихов наступ.

"То што је вама смешно и то што показујете непристојност, то што добацујете, то што вичете, што показујете ваше цртеже који не могу да дочарају колико сте тога покрали кроз стечајне поступке... Ја не могу да вам помогнем, али овде ни Сугмунд Фројд не би могао да помогне. Тешко је вама наћи помоћ, али наду никада не треба губити", прокоментарисао је Вучић док су посланици из ДЈБ стајали и држали транспаренте.

Премијер је затим приметио: "За неколико месеци Фројд неће ни бити потребан у Народној скупштини и мораћете да га потраже на неком другом месту".

Вучић је потом додао да постоје озбиљни људи који могу нешто да ураде у политици, али и они који не знају шта ће са собом, а камоли шта би са неким другим или са чињеницама које им се не свиђају.

"Је л' ви себе видите људи? Зар вас није срамота да се тако понашате? Па тако се у скупштини нико никада није понашао. То су они људи који су до јуче водили кампању преко својих медија, долазили у посланичке клупе већине, желећи вероватно да се физички обрачунају са неким...", коментарисао је Вучић.

Рекао је да нервоза код неких посланика достиже врхунац, "а реч је о јединственом случају на свету – да се опозиција уплаши на сам помен избора".

"Нервозни су, јер знају да ће остати без лепих плата и неће моћи да вичу, урлају и туку жене...", приметио је Вучић.

Он је подсетио да су таквима "помагали неки амбасадори, јер им је фалило хиљаду гласова да уђу у парламент".

"Али им сада неће моћи помоћи, јер ће им фалити десетине хиљада гласова", закључио је премијер.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се