Приштина: Позивни број за Косово од 15. децембра

После тродневних преговора у Бриселу, који се воде у оквиру техничког дијалога Београда и Приштине који су завршени вечерас, потврђена је обавеза давања телефонског позивног броја Косову, саопштила је косовска влада.

На сајту владе у Приштини наведено је да је овај процес успешно окончан уз посредовање Европске уније и да је потврђено да ће у оквиру споразума о телекомуникацијама Међународна унија за телекомуникације ИТУ 15. децембра пренети Косову позивни број +383.

Наводи се да је министарка за дијалог Едита Тахири, која је предводила косовску делегацију, рекла да ће "по први пут у историји Косово имати свој национални позивни број".

У саопштењу стоји и да је Косово "власник телефонског позивног броја +383" и да ће "Косово имати сва права за управљање својим позивним бројем као све друге државе", те и да ће "постојећи позивни бројеви +381, +377, +386 бити угашени".

Наводи се да је "Тахиријева нагласила да ће бити угашени сви илегални оператери мобилне и фиксне телефоније Србије на Косову".

Тахиријева је, како је наведено, "још једном поновила да ће сви позиви са Косова према Србији и обратно бити међународни".

број коментара 0 Пошаљи коментар