СНС примљена у ЕПП као придружена чланица

Српска напредна странка данас је примљена као придружена чланица у Европску народну партију (ЕПП), објавила је ЕПП на Твитеру. Одлука је донета на састанку Политичке скупштине Европске народне партије.

Српска напредна странка од данас је придружени члан Европске народне партије (ЕПП), највеће и најутицајније страначке организације у Европском парламенту, а интернационални секретар СНС Јадранка Јоксимовић поручује да је то велики и важан дан за странку, али и Србију, и да је СНС препозната као истински носилац економских реформи и полтиичке стабилности. 

ЕПП је новој чланици на свом Твитер налогу поручила "Добродоšли у породицу".

Јадранка Јоксимовић је навела да је придружено чланство највећи степен придруживања које може да има странка из земље која није чланица ЕУ и истакла да ће се СНС трудити да кроз партијске канале уради што више за Србију.

ЕПП окупља странке десног центра из целе Европе, из земаља ЕУ и шире, углавном странке на власти, међу којима су и немачка ЦДУ, мађарски Фидес и аустријска Народна партија, те бројне друге странке са којима, каже Јоксимовић, напредњаци добро сарађују.

"Мислим да смо после две године разговора, припрема, посета које су имали нашој странци, мисија за упознавање рада, структуре и програма

СНС, на прави начин успели да покажемо да је СНС истински носилац економских реформи, политичке и регионалне стабилности, што је препознато код странака у ЕПП", навела је Јоксимовић.

Она је рекла и да је дебата у ЕП, током које је она представила политички оквир у Србији, напредак у евопским интеграцијама и ситуацију у странци, била веома добра и изузетно позитивна.

Јоксимовић је навела да су о сарадњи са СНС изузетно лепо говорили Дорис Пак, Едвард Кукан, европски посланци, као и известилац за Србију Дејвид Мекалистер, који је и потпредседник ЕПП, те да је о сарадњи са СНС позитивно говорио и лидер СВМ Иштван Пастор.

"Посебно бих поменула председника ЕПП Џозефа Дела, који је у више наврата крајње афирмативно говорио о странци, али и о поверењу које има у председника станке и премијера Александра Вучића, те његовом личном доприносу регионалној стабилности и поверењу", навела је Јоксимовић.

Она је истакла да је придружено чланство СНС додатни канал комуникације и политичка платформа за све нерешене проблеме и отворена питања, додајући да је увек добро кад међу пријатељима и у оквиру страначких веза нешто може да се уради за Србију, која је напредњацима, наводи, на првом месту.

"Трудићемо се да кроз партијске канале урадимо што више позитивних ствари за нашу земљу", закључила је Јоксимовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво