Брамерц замерио због неизручивања чланова СРС

Премијер Александар Вучић састао се са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом, коме је пренео да је Србија посвећена откривању починиоца ратних злочина док је Брамер поново покренуо питање изручивања троје чланова Српске радикалне странке.

Вучић и Брамерц су разговарали о извештају тужиоца за Савет безбедности УН, чије разматрање се очекује почетком децембра, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

 

Вучић је истакао да је Србија посвећена борби за откривање оних који су починили ратни злочин, њиховом кажњавању, као и да је спремна за пуну регионалну сарадњу у циљу откривања починилаца,

Тужилац Брамерц замерио је Србији и премијеру што Влада и надлежни органи нису испоручили Петра Јојића, Јову Остојића и Вјерицу Радету Хашком трибуналу и тражио да Србија то учини у што краћем року, нагласивши да та обавеза неће нестати, наводи се у саопштењу.

 

 

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 27. окт 2016, 20:52) - Toma-Trstenik [нерегистровани]

Prerano !!!

Ma nemoj šta se ovaj napriča!!!
A Gospodin Bramerz izgleda
nezna da se sa otete srpske teritorije
Kosova Zločinci ne izručuju i ostaju
za svoje zločine ne kažnjeni.

(четвртак, 27. окт 2016, 16:24) - anonymous [нерегистровани]

A jesi li ga pitao...

Pošto je Srbija posvećena otkrivanju počinioca ratnih zločina, jeste li ga pitali, gospodine premijeru, zašto oni nisu? I jeste li zahtevali da budu?
Naravno da niste. Inače bi taj snimak već bio na svim medijima. On priča šta zahteva, vi pričate o svom opredeljenju i...?
E, kada ga budete pitali, onda se turajte u glavne vesti, ovako, ništa.

(четвртак, 27. окт 2016, 16:21) - anonymous [нерегистровани]

On nama zamera?

Mi njemu zameramo sto uopste dolazi ovde da ih trazi. Vlada je donela odluku: nema izrucenja i tacka. O' revoire mr; Bramerz.

(четвртак, 27. окт 2016, 16:11) - anonymous [нерегистровани]

Ovo mi se dopalo

Bramerc o izrucenju za verbalni delikt,a nasi o istrazivanju zlocina. Konacno I nasi shvatili kako se razgovara.