Борба против сиве економије приоритет Владе

Влада Србије одлучила је да 2017. и 2018. годину прогласи за године борбе против сиве економије у склопу Националног програма за сузбијање сиве економије. Влада Србије одржала је седницу на којој је разматрала и став о поступању државе у случају "Трепче" и Споразума о телекомуникацијама.

У саопштењу после седнице Владе наводи да се да је прошле године имајући у виду да је борба против сиве економије у Србији означена као један од стратешких приоритета Владе, усвојен Национални програм за сузбијање сиве економије са Акционим планом за спровођење тог програма.

Влада је донела закључак и о организовању наградне игре у роби и услугама у оквиру кампање "Подизање свести и грађана и привреде о значају сузбијања сиве економије и мотивација за поштовање прописа".

Министарство финансија ће као приређивач наградну игра организовати у току 2016. и 2017. године.

На седници Владе усвојен је и текст заједничке декларације Владе Србије и Владе Русије о сарадњи у области модернизације привреда, пише у саопштењу.

Након седнице Владе одржана је конференција за новинаре у Влади Србије, на којој су присуствовали премијер Александар Вучић, министарка локалне самоуправе и државне управе Ана Брнабић и директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

број коментара 0 Пошаљи коментар