Председник Казахстана у званичној посети Србији

Председник Казахстана Нурсултан Назарбајев долази у званичну посету Србији.

Назарбајев долази на позив председникa Томислава Николића, а први званични састанци и свечани дочек биће организовани сутра.

Током тродневне посете Николић ће Назарбајеву уручити Орден пријатељства првог степена, а два председника присутвоваће церемонији откривања бисте Жамбилу Жабајеву.

Николић је раније изразио очекивање да ће посета председника Казахстана отворити ново поглавље у економским односима две земље, а да ће потписивање билатералних споразума и заседање мешовите комисије дати нови импулс реализацији конкретних пројеката у области привреде, културе и туризма.

У разговору са амбасадором Казахстана Нурбахом Рустемовим и са председником администрације Алматиске области Амандиком Габасовицем Баталовим, Николић је нагласио да ће са посебним задовољством дочекати великог пријатеља своје земље и српског народа, председника Казахстана Нурсултана Назарбајева.

Србија и Казахстан имају много тога заједничког, деле многе вредности, али нажалост економска сарадња не прати изванредно пријатељство, констатовао је председник Србије.

Рустемов је најавио да ће у делегацији председника Казахстана бити и најзначајнији привредници те земље.

број коментара 0 Пошаљи коментар