Вучић: Ми морамо бити спремни за сваку одбрану земље

Премијер Србије Александар Вучић оценио је, после учесталих терористичких напада, да се свет креће у чудном смеру, а да ми морамо да будемо спремни и за борбу против тероризма и за сваку другу одбрану земље, због чега ће 1.500 војника бити врхунски обучено и опремљено.

Они ће, како је рекао премијер приликом обиласка касарне "Растко Немањић" у Панчеву, имати најбољу могућу обуку и опрему.

Оценивши да је немачка држава јако добро реаговала на јучерашњи напад у Минхену, Вучић је рекао да је јако тешко спречити "психопате" да изврше нападе.

"Која служба је могла да претпостави шта планира неки психопата, као што је то био случај у Ници", рекао је премијер, додајући да је боље ударити "змију у главу", али да је то посао за велике силе, а да смо ми мали и да је боље да се ми не мешамо.  

Вучић је казао да је поносан на војску, као и на полицију, и да је веома задовољан што никада боље нису сарађивали, додајући да је уверен да ће и заједно радити у одбијању терористичких и сваког другог напада на Србију.

Према његовим речима, наредних месеци и година бићемо, како по оружју, тако и обучености припадника војске и полиције, све приправнији да одговоримо сваком потенцијалном агресору и терористи.

Вучић је казао да је у Панчеву видео најтеже и најзахтевније вежбе које су извели припадници специјалне бригаде без струњаче, не штедивши себе.

Он је указао да је дао налог за пријем додатних 200 припадника специјалне бригаде.

"Сви ће имати најбољу панцирну заштиту, пушке, дневне и ноћне нишане", најавио је Вучић додавши да је разговарао и о појачаном раду наших беспилотних летелица, које ће за годину дана бити и наоружане.

Најавио је куповину нових хеликоптера немачко-француске производње, како би се решио транспорт војске, а онда ће се прећи на борбене хеликоптере.

С тим у вези је најавио наставак сарадње са Руском федерацијом, али и Кином, додавши да је кинеска донација и чамац који користи специјална бригада.

"Држава мора хитро да реагује, а честитао бих немачким полицајцима на брзој и хитрој реакцији. Тако желимо и ми", подвукао је он.

Вучић је посетио јутрос специјалну бригаду копнене војске у касарни "Растко Немањић" у Панчеву.

У касарни су премијера, министре одбране и унутрашњих послова Зорана Ђорђевића и Небојшу Стефановића, дочекали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и почасни строј.

Специјална бригада приказала је своје способности у борби против терориста, ослобађању талаца из запоседнуте зграде, као и борилачке вештине.

Вучић је имао прилику и да види наоружање и војну опрему које користи та бригада.

Број коментара 66

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара