Михајловић: ЛДП нема шта да понуди, СПС најмање лош

Пред Србијом су велики изазови и верујем да мандатар Александар Вучић пажљиво бира тим који мора да буде још ефикаснији, бољи и вреднији него што је овај, изјавила је потпредседница владе и министарка Зорана Михајловић.

У разговору за лист Данас, Зорана Михајловић је, на питање зашто састав нове владајуће структуре још није познат, уједно искључила спекулације да постоје одређени притисци споља на Вучића што се тиче тога ко ће чинити нову владу.

"Познато је и да Вучић не трпи притиске, посебно оне да неког изабере за министра. Мандатар је рекао да ће нова влада бити изабрана у што скорије време и биће свакако у законском року", навела је министарка саобраћаја и грађевинарства у техничкој влади.

На питање да ли ће ЛДП и њен лидер Чедомир Јовановић бити део нове владе, Михајловић наводи да до сада није видела ниједан конкретан предлог како би ЛДП помогао новој влади.

"Али оно што сам видела јесте да се сви нуде да уђу у Владу", истакла је Михајловић, која је до скоро била потпредседница СНС-а.

Поводом спекулација о томе да ли ће социјалисти поново бити коалициони партнери СНС, она напомиње да ће о томе одлучити председник СНС-а Александар Вучић.

"Да ли ће, у којој мери и са колико министара СПС бити у Влади одлучиће мандатар и он ће списак свих министара представити и врху СНС. Али, и поред свих оправданих критика које смо моје колеге и ја износили на рачун СПС, социјалисти су најмање лош партнер од свих осталих странака", оценила је Михајловић.

Министарка очекује да ће наставити да ради посао који је до сада радила.

"Резултати три ресора које водим грађанима су видљиви: увели смо електронске грађевинске дозволе, донели закон о озакоњењу, изградили готово 100 километара ауто-пута, обновили више од 200 километара путева и пруга. Покренули смо питања права жена, заштите Рома... И остало је још тога да се заврши", навела је Михајловић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. јул 2016, 11:32) - Срб [нерегистровани]

Чеда Јовановић је толико искомпромитован у народу ...

Саме приче о његовом евентуалном уласку у владу наилазе на врло негативан одјек у народу, а сам улазак би био катастрофа!

(понедељак, 11. јул 2016, 09:08) - anonymous [нерегистровани]

Ceda Jovanovic...

...ako "udje" u vladu,sami ,sami,ste sebi krivi,Tacka.

(понедељак, 11. јул 2016, 00:43) - anonymous [нерегистровани]

cedomir

ulazak Cedomira Jovanovica u Vladu bilo bi ruganje sa grajanima Srbije.Da je on prihvatljiv gradjanima Srbije,bio bi biran na izborima.

(понедељак, 11. јул 2016, 00:31) - anonymous [нерегистровани]

Ako LDP bude deo vlade

Svi znaju ko je LDP i sta je taj Ceda.
Nismo zaboravili Silerovu, Fidelinku...i mnogobrojne druge skandale