Вучић: Грађани су видели да бринемо о њима

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је за РТС након разговора са грађанима, које је данас примао у Влади, да је задовољан јер им је посвећена неопходна пажња. Грађани су могли да виде да бринемо о њима и то заиста и чинимо, поручио је Вучић.

Александар Вучић је више од тринаест сати у Влади разговарао са грађанима, а након разговора је за РТС рекао да је један део проблема грађана решен. 

"Нешто ћемо још покушати да решимо у данима који су пред нама. Слушао сам са којим се проблемима људи суочавају. То је у вези са послом, лековима, операцијама... Мислим да смо тај здравствени део захваљујући буџетском фонду успели најбоље да решимо и људи су углавном долазили због тешких болести са којима се суочавају њихова деца и њихови унуци. И то смо готово све данас, чини ми се, успели да решимо", рекао је Вучић.

Навео је да највећи део проблема није решен, али да један део јесте.

"Веома сам срећан због тога. Кад видите родитеља који изађе а решио је питање операције за своје дете, онда не можете а да не будете задовољни", каже Вучић.

Говорећи о току разговора, рекао је да није било лако.

"Пробајте да седите а да не устанете три сата. Ја сам једанпут устао за тринаест и по сати, тако да није лако. И рад иза тога захтева огромну енергију читавог кабинета", навео је Вучић.

Додао је да ће се разговори с грађанима на тај начин организовати једном месечно у Београду и једном месечно у неком другом граду или општинском месту. Вучић је поручио да је следећа дестинација Ниш.

"Мислим да је то оно што је реално. Све друго би било неиздрживо и за мене. Морам да признам да није било лако. Морате да саслушате свакога. Замислите колико је 86 састанака у једном дану од пет ујутру. Просто није једноставно, али мислим да смо свакоме посветили пажњу и да је сваки човек могао да види и осети ту бригу и пожртвованост и то ћемо наставити да радимо", рекао је Вучић.

"Већи себичлук у Европи него пре годину дана" 

Када је реч о мигрантској кризи, Вучић је навео да грађани Србије могу да буду мирни и додао да Влада чини све што је потребно.

"Али, чудим се онима којима су пуна уста Европе, а свакога дана доносе различита антиевропска решења. Ми ћемо се понашати у складу са цивилизацијским достигнућима савременог света и истовремено ћемо умети да заштитимо наше националне интересе, али је ситуација драстично тежа од оне са којом смо се суочавали годину дана", рекао је премијер.

Истакао је да је "себичлук у Европи неупоредиво израженији него што је био тада".

"То је као у животу, када вам све иде лако, онда све тече као подмазано. Сви су вам добри и сви су вам велики пријатељи. А када наиђете на потешкоће, одједанпут сви окрену леђа и сви се баве собом, а на пријатеље заборављају", каже премијер.

Понавља да ће се Србија понашати одговорније и озбиљније, али поручује да ниједног секунда неће дозволити да национални и државни интереси буду угрожени.

број коментара 17 Пошаљи коментар
(субота, 09. јул 2016, 16:41) - anonymousPero [нерегистровани]

Posto

Posto ste resili krupne drzavne probleme normalno da pocnete da resite i pojedinacne.Ali on svih ovih narod samo slusa obecanja a ne dela.

(субота, 09. јул 2016, 09:46) - anonymous [нерегистровани]

Posle sest meseci

ako ne bude bolje *kupumo prnje" pa sta se ceka???

(субота, 09. јул 2016, 09:04) - Tihi [нерегистровани]

Sramota

Je da vi s 2 fakulteta niste u stanju da si sami pokrenete posao , ali kao i vecina fakultetski obrazovanih ljudi vi ocekujete da je vama drzava duzna naci posao , a dobro znate da nije i nigdje u svjetu drzava ne trazi niti daje posao , posao se trazi gospodine , ili se trazi ili pokrece ostalo je magla .

(субота, 09. јул 2016, 07:45) - Mладен [нерегистровани]

А пензије

Боље би било да мандатар за премијера, више ради у Влади на решавању животних проблема свих грађана а не само на неки начин "привилегованих" који су успели да се уврсте у списак за разговор са премијером. Јер, углавном грађани само понављају проблеме који су уопште познати,незапосленост,сиромаштво, корупција у свим органима, непотизам,злоупотребе,неспровођење закона,доношење накарадних закона,одржање тзв.привременог закона о умањењу пензија и плата,јавна забрана запошљавања у државним органима и јавним предузећима, партијска запошљавања,хаос у обрзовању,купопродаја диплома и доктората и др.што Влада треба под хитно да предузме хитне мере да се те појаве затру, а овако овим разговорима само се проблеми пролонгирају, јер је јасно да премијер није свемогућ и никако не може де реши све те појединачне проблеме које поједине грађане муче...

(субота, 09. јул 2016, 06:54) - anonymous [нерегистровани]

jedno imati na umu

politika nije za postene niti je politika postena rabota, neko uvek izvuce deblji kraj, mnogo se ulepsava da bi izgledalo lepo.

(петак, 08. јул 2016, 23:28) - Да ли је тачно другови,да смо сви ми... [нерегистровани]

Госн.Вучићу,да ли стварно мислите,

да смо сви ми "такви"!?

(петак, 08. јул 2016, 23:19) - anonymous [нерегистровани]

RE: Nije Vucic kriv?

Ja znam da ni Ja nisam kriv a ni moj Otac ni moj Deda a neko je ipak kriv?

(петак, 08. јул 2016, 22:25) - Гастарбајтер,пензионер [нерегистровани]

"2 државна факултета и да већ 4 године "...

...чамиш у Србији!?!?!?-Није савет,али мене је кроз живот водила и води само једна реч:Покушати!

(петак, 08. јул 2016, 21:50) - anonymous [нерегистровани]

Blago nama-

Od te prevelike brige mnogi spavaju gladni i jedva sastavljaju kraj s'krajem ako ga sastave a lepe price ... ?nema sta to je veoma uspesno i prolazi jos uvek dobro zato sto je nasim ljudima fitilj dugacak i predugacak i tek kad shvate gde su onda je vec kasno.Da samo pomenem -zdravstvo-katastrofa,odnos prema poslu i nacin zaposljavanja, kradje-pljacke i korupcije koje ne prestaju, javna preduzeca-katastrofa itd. itd.

(петак, 08. јул 2016, 21:36) - ...где си палац затурио! [нерегистровани]

Није Вучић крив,

већ бирачи!