Репчекова: Србија се није одазвала позиву за неформалне састанке у Бриселу

Амбасадорка Словачке у Србији Дагмар Репчекова изјавила је да се представници Србије нису одазвали позиву да присуствују неформалним састанцима које ће Словачка, како председавајућа ЕУ организовати овог месеца и на које је позвала и државе кандидате.

У интервјуу за Политику Репчекова је објаснила да осим званичних састанака министара ЕУ, Словачка као председавајућа земља Саветом ЕУ огранизује и неформалне састанаке, на које је одлучила да позове и представнике земаља кандидата за чланство.

"Један од састанака које организујемо у јулу у Братислави је Савет ЕУ за унутрашње послове и правосуђе, а други је Савет за заштиту животне средине. И за један и за други послали смо позивнице надлежним министрствима Србије али нисмо нажалост, до данашњег дана добили одговоре," навела је амбасадорка.

Репчекова је поводом позива шефа дипломатије Ивице Дачића на хитне консултције о спољнополитичким потезима након одлуке Брисела да не буду отворена поглавља, рекла да не види разлог за преиспитивање става Владе Србије који су у више наврата истакли званичници Србије, укључујући председника Tомислава Николића - да је приоритет Србије пуноправно чланство у ЕУ.

број коментара 0 Пошаљи коментар