Консултације о отварању поглавља 23 и даље трају

Дан након што се земље чланице Европске уније нису договориле о отварању поглавља 23 у преговорима са Србијом и даље трају консултације по том питању у Бриселу, јер се за два дана одржава састанак амбасадора.

На састанку амбасадора могла би да се добије сагласност Британије и Хрватске и тако би се истог дана евентуално организовала Међувладина конференција и отворила нова поглавља у преговорима са Србијом.

Велика Британије нија дала сагласност из техничких разлога због Брегзита, а хрватски разлози су суштински па је то још увек неизвесно.

Хрватска је раније одобрила наставак припрема за отварање поглавља 23, уз договор са Европском комисијом, да неки од захтева буду уграђени у заједничку преговарачку позицију Уније.

Загреб сада инсистира и да се у текст прелазних мерила, које Србија треба да испуни током преговора, унесе питање одштете за жртве ратних злочина и решавање питања несталих, што није било прихватљиво за Европску комисију и друге земље чланице.

У Бриселу кажу да је могуће да се поглавља 23 и 24 отворе 30. јуна, а ако не буде сагласности до тада, биће отворена у јулу или септембру.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи