Линта: Грабар Китаровић у честитки изнела низ неистина

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић у честитки којом је грађанима Хрватске честитала 22. јун, Дан антифашистичке борбе, изнела је више неистина и увреда према Србима, рекао је председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

"Колинда Грабар Китаровић је у честитки навела да је 'својим суделовањем на страни антихитлеровске коалиције, хрватски народ, заједно са припадницима националних мањина, дао важан допринос победи над фашизмом и нацизмом, а одлукама ЗАВНОХ-а постављен је темељ за проглашење Републике Хрватске независном државом, коју смо одбранили од великосрпске агресије у Домовинском рату'", истакао је Миодраг Линта.

Хрватски народ је до краја 1943. године "већински учествовао на страни злочиначке и фашистичке НДХ која је починила геноцид над српским народом у складу са усташком доктрином да трећину Срба треба побити, трећину покатоличити и трећину иселити", рекао је Линта.

"Тек након капитулације Италије почео је масовнији прилив Хрвата у партизанске јединице јер се већ тада знао исход Другог светског рата", додао је председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.

Колинда Грабар Китаровић је у честитки изнела увредљиву изјаву за Србе да се с пуним поштовањем треба односити према свим погинулим током Другог светског рата, што значи и према усташким злочинцима, констатовао је Линта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи