Посланици у скупштинском холу

Након потврђивања мандата у Скупштини Србије, посланици су у холу парламента говорили о подршци за избор председника законодавног тела и о будућем раду у новом сазиву. ЛДП-СДС-ЛСВ имаће самосталне посланичке клубове.

Лидер радикала Војислав Шешељ изјавио је да је Српској радикалној странци у интересу да има потпредседника парламента и додао да ће подржати избор Маје Гојковић за председницу, ако се истовремено буду бирали и потпредседници.

Шешељ је, у изјави новинарима, поновио да би радикали могли да уђу у владу Александра Вучића само под условом да се он одрекне ЕУ и преоријентише на интеграцију са Русијом и Евроазијском унијом, али је додао да не очекује да ће Вучић то прихватити.

Упитан како се осећа након 13 година одсуствовања из Скупштине, Шешељ је рекао: "као да сам јуче био овде".

Демократска странка Србије неће подржати избор Маје Гојковић за председника новог сазива парламента, рекла је председница те странке Санда Рашковић Ивић и најавила да ће тражити формирање анкетних одбора о нерегуларностима на изборима и догађајима у Савамали.

Рашковић Ивић је новинарима у парламенту рекла да се та странка залаже за промену политике и кадрова који ту политику спроводе, да Гојковић представља континуитет старе политике и да је зато неприхватљива за ДСС.

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић каже да ће подржати формирање анкетног одбора који би требало да утврди околности и чињенице о изборима и оценио да је идеју о његовом формирању СНС преузела од Двери и других опозиционих партија.

Истакао је да Двери никада неће ући у владу која "хрли" ка ЕУ и НАТО, а да ће свој програм изложити мандатару уколико буду позвани на разговоре.

О појављивају посланика у народној ношњи, Обрадовић је рекао да је тиме пружена подршка нашој традицији и вредностима и домаћим прозивођачима.

Радуловић за промену ценовника у скупштинском ресторану

Лидер Покрета Доста Саша Радуловић негодовао је због ниских цена у скупштинском ресторану, наводећи да ће се његов покрет залагати да се то промени.

Радуловић је на свој Твитер налог ставио фотографију рачуна из скупштинског ресторана, на коме се види да је кафа седам динара, а еспресо девет.

Иначе, по изласку из скупштинске сале Радуловић није хтео да одговара на питања новинара телевизија Пинк и Студио Б, уз опаску да, можда јесу завршили Факултет политичких наука, али да они нису новинари "већ део пропагандног тима Александра Вучића".

Председник ДС Бојан Пајтић рекао је да је демократама неприхватљив предлог СНС о формирању анкетног одбора јер је, како каже, "крађа организована од стране режима".

Истакао је да ДС неће подржати избор Маје Гојковић за председницу парламента, јер је, како је рекао, својим досадашњим понашањем обесмислила улогу парламента, спајањем неспојивих тачака у дневни ред, а законодавну власт потчинила извршној.

Лидер Либерално демократске партије Чедомир Јовановић рекао је да је за њега питање политичке културе да прихвати разговоре са мандатаром за састав нове владе Александром Вучићем.

"Немам ништа ново да вам кажем око разговора са Вучићем, не размишљам о њима као други лидери, за мене је питање политичке културе прихватити те разговоре", рекао је Јовановић новинарима у парламенту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије