Вучић: Настављамо реформе, следе "златне године"

Посвећен сам плану и програму будуће владе, поручује премијер Александар Вучић. Очекује динамичан раст и истиче да то за народ значи више посла и веће плате.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се не бави кадровским питањима за највише државне функције, већ да је посвећен плану и програму будуће владе и наставку реформи, и изразио уверење да Србији, ако се овако настави, предстоје "златне године".

"Мислим да је то најважније. Да успемо да поставимо ствари на своје место и да имамо динамичан раст, какав мислим да ћемо имати, од најмање 2,3 одсто, а не само два, а следеће године очекујем да иде на три одсто, то ће бити кумулативан раст, раст из године у годину", рекао је Вучић новинарима у Врању где је присуствовао пуштању у рад нове производне линија "Бритиш Американ Тобака".

Објаснио је да то за обичан народ значи не раст процената, бројки, већ више посла, веће плате и пензије, боље школе, опремљеније болнице...

У сваком случају, како је рекао, следе нам "златне године".

Није желео да одговори на спекулације медија да ће Горан Кнежевић бити председник парламента:

"Нисмо одлучили, о томе ће да одлучује више људи. Нисам одлучио, јер се бавим планом и програмом".

"Никад боље стање државне касе"

У разговору са новинарима, премијер је истакао да је дефицит државног буџета у прва четири месеца, уместо очекиваних 600 милиона евра, износио око 100 милиона евра.

"Никад нисмо имали боље стање државне касе", рекао је Вучић.

Навео је да Србија нема никаквих проблема са готовином, за разлику од многих у региону, и да зато од нас неки и траже да позајме новац.

Према премијеровим речима, под контролом су и обавезе из ранијих година, те да на наплату стижу камате на које ће ове године бити потрошено милијарду и 200 милиона евра, а велике камате исплаћене су већ у фебруару и марту.

Вучић је рекао да су пред Србијом два важна догађаја - коначни улазак Кинеза у "Железару Смедерево" и завршетак четврте и пете ревизије споразума са ММФ-ом, после чега, каже, може да оде и пет дана на одмор.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво