Вучић: Настављамо реформе, следе "златне године"

Посвећен сам плану и програму будуће владе, поручује премијер Александар Вучић. Очекује динамичан раст и истиче да то за народ значи више посла и веће плате.

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се не бави кадровским питањима за највише државне функције, већ да је посвећен плану и програму будуће владе и наставку реформи, и изразио уверење да Србији, ако се овако настави, предстоје "златне године".

"Мислим да је то најважније. Да успемо да поставимо ствари на своје место и да имамо динамичан раст, какав мислим да ћемо имати, од најмање 2,3 одсто, а не само два, а следеће године очекујем да иде на три одсто, то ће бити кумулативан раст, раст из године у годину", рекао је Вучић новинарима у Врању где је присуствовао пуштању у рад нове производне линија "Бритиш Американ Тобака".

Објаснио је да то за обичан народ значи не раст процената, бројки, већ више посла, веће плате и пензије, боље школе, опремљеније болнице...

У сваком случају, како је рекао, следе нам "златне године".

Није желео да одговори на спекулације медија да ће Горан Кнежевић бити председник парламента:

"Нисмо одлучили, о томе ће да одлучује више људи. Нисам одлучио, јер се бавим планом и програмом".

"Никад боље стање државне касе"

У разговору са новинарима, премијер је истакао да је дефицит државног буџета у прва четири месеца, уместо очекиваних 600 милиона евра, износио око 100 милиона евра.

"Никад нисмо имали боље стање државне касе", рекао је Вучић.

Навео је да Србија нема никаквих проблема са готовином, за разлику од многих у региону, и да зато од нас неки и траже да позајме новац.

Према премијеровим речима, под контролом су и обавезе из ранијих година, те да на наплату стижу камате на које ће ове године бити потрошено милијарду и 200 милиона евра, а велике камате исплаћене су већ у фебруару и марту.

Вучић је рекао да су пред Србијом два важна догађаја - коначни улазак Кинеза у "Железару Смедерево" и завршетак четврте и пете ревизије споразума са ММФ-ом, после чега, каже, може да оде и пет дана на одмор.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(среда, 11. мај 2016, 07:00) - anonymous [нерегистровани]

zlatne godine

Najcrnje godine su za neke zlatne godine. Pogledajte situaciju u kojoj hocete zemlji sveta, od najbogatije do najsiromasnije. Narod je u sve gorem polozaju, a nekima cvetaju ruze. Narocito onima sa liste Panama Papers. 

(уторак, 10. мај 2016, 19:27) - anonymous [нерегистровани]

Isto

Minimalac u Srbiji 350 eura. Bajka? A ovo što Vučić kaže? Ili smo oboje u pravu, ili oboje pričamo bajke.

(уторак, 10. мај 2016, 17:29) - Дуван за почетнике: [нерегистровани]

Запад не дозвољава развој...

дуванске индустрије,због здравља грађана!-Њихове фабрике се селе на исток и остале земље,где су закони заштите од рака плућа,пре свега,још у повоју!

(уторак, 10. мај 2016, 16:03) - anonymous [нерегистровани]

zlato

dali znate da americke firme koje su izmestile proizvodnju iz SAD u Kinu zarade cisto 2 000 milijardi dolara godisnje.To je izjavio republikanski pretendent Marko Rubio zeleci da pohvali americki biznis ali ga je ustvari kostalo da na preliminarnim izborima vise od par procenta nije zelelo da glasa za njega..To su isto ucinile I Evropske kompanije pa onda svetu govore kako vlada ekonomska kriza a ustvari najbogatiji su zgrabili preko 95% svedskog novca a nama ostavili mrvice.

(уторак, 10. мај 2016, 14:03) - anonymous [нерегистровани]

zlato

hrabra izjava! Ceo svet u depresiji, ali....da vidimo!