Конзулат у Њујорку: Упућена нота Стејт департменту, пожар у цркви није подметнут

Званично је потврђено да пожар у којем је на Ускрс изгорела Саборна црква Светог Саве у Њујорку, није подметнут, рекла је за РТС конзул Србије у Њујорку Мирјана Живковић после вечерашњег разговора са градоначелником Њујорка Билом де Блазијом.

Мирјана Живковић је, говорећи у Дневнику РТС-а, рекла да је посредством Амбасаде Републике Србије у Вашингтону упућена нота Стејт департменту са захтевом да се сви резултати истраге узрока пожара у цркви ставе на увид Конзулату.

"Очекујемо да то буде одмах по завршетку истраге", додала је Живковићева. 

Према њеним речима, још је рано да би се говорило о конкретним резултатима истраге.

"Немамо још никаквих индикација у ком правцу иде истрага и да ли се сумња на терористички акт или било шта што би биле чудне околности. У овом моменту немамо званични извештај", истакла је Живковићева.

Живковићева је додала да се српска заједница у Њујорку већ покренула и да је дан после пожара стигло хиљаде мејлова различитих иницијатива.

"После једне велике неверице и велике тишине заједница је одреаговала на најбољи могући начин и сада сви размишљамо позитивно без обзира на ужасну ситуацију", навела је генерални конзул.

Живковићева је навела да ће се сви имају позитиван став да се црква мора и треба обновити и да ће се све учинити да се то у што скоријој будућности и деси.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво