Вучић са Николићем о изборима

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се са председником државе Томиславом Николићем, са којим је разговарао о могућности расписивања ванредних парламентарних избора, сазнаје РТС.

Премијер Александар Вучић је иначе заказао седницу Главног одбора те странке за недељу, 17. јануар, на којој ће затражити одобрење већине чланова Главног одбора да у периоду и пре седнице Скупштине странке има право да донесе одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора.

Вучић је јуче рекао да одлуку о изборима не може да донесе сам и најавио да ће разговарати о томе са сарадницима, министрима и председником Србије.

Иначе, премијер је за четвртак у подне заказао конференцију за новинаре у вили "Бокељка".

У међувремену је Служба СНС-а за информисање саопштила да ће се на седници Главног одбора, која ће почети у 11 часова, разговарати о актуелној политичкој ситуацији.

Потпредседник те странке Небојша Стефановић изјавио је да је седница Главног одбора странке заказана у циљу припреме Скупштине партије. Ипак, не искључује могућност да се разговара и о евентуалном расписивању ванредних парламентарних избора.

С друге стране, шеф посланичког клуба СНС-а Зоран Бабић каже да је та странка увек спремна за изборе, али да опозициона Демократска странка "последње две године бежи од свих могућих избора".

Огласио се и председник крагујевачких напредњака Радомир Николић, који ће предложити Градском одбору те странке да усвоји закључак, који ће, како саопштава, помоћи Александру Вучићу у одлуци да се иде на парламентарне изборе.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи