Вучић: "Ластина" станица на Новом Београду, има купаца за "Бристол"

"Ластина" аутобуска станица биће премештена у Блок 42 на Новом Београду, каже премијер Александар Вучић и најављује да ће хотел "Бристол" бити реновиран. Поручује да ће Србија одустати од намере да купује дефанзивно оружје истог тренутка кад у Хрватској кажу да ће одустати од куповине офанзивног. Истиче да су држављани Србије отети у Либији живи.

Премијер Александар Вучић најавио да ће у наредна три месеца "Ластина" аутобуска станица бити премештена у Блок 42 на Новом Београду, да ће ове године почети велико реновирање фасада на Косанчићевом венцу, а да ће радови на великом торњу у оквиру пројекта "Београд на води" почети већ крајем јануара.

Вучић је обишао радове на изградњи пројекта "Београд на води" и прошетао Савском променадом до градилишта прве две стамбене куле тог пројекта, а у разговору са новинарима рекао да радови на пројекту добро напредују и да је веома задовољан.

Премијер је најавио и да ће хотел "Бристол", који се налази код аутобуске станице, бити реновиран и да има индиција да је један светски ланац хотела заинтересован за изградњу још једног хотела на том месту са пет или више звездица.

Вучић је рекао да ће Београд изгледати много другачије не само у погледу туристичке понуде, доброг провода, већ и нових грађевинских подухавата, културе, традиције, те да ће бити једно од најпривлачнијих места и градова у Европи, поготово имајући у виду и сигурност и безбедност.

Премијер је најавио да ће ове године почети и велико реновирање фасада на Косанчићевом венцу, да ће за почетак Град и Република заједнички уредити 40 фасада, да ће бити уређен простор ка Калемегдану, и да ће и "странцима бити јасно зашто Београд носи баш то име". 

"Београд ће из месеца у месец бити све репрезентативнији", навео је Вучић.

Вучић је најавио да радови на великом торњу крећу до краја јануара. 

Према његовим речима, изградња "Београда на води" значајно ће допринети расту БДП-а, подизању целокупне грађевинске индустрије, али и капацитета и могућности наших грађевинских компанија. 

"Сан генерација Београђана, људи ће ускоро моћи да виде велике резултате", рекао је Вучић.

Премијер је истакао да ће Београд у туристичком смислу привући много већи број туриста и из земље и из света, што ће повећати приходе и приливе у буџет.

Премијер је навео да радови напредују и да ће Београд изгледати много другачије после нових грађевинских и градитељских подухвата.

Фирме на градилишту, како је пренео, раде у три смене, што је реткост, додајући да неке послове заврше чак и месец дана пре рока.

Вучић је рекао да радови напредују веома добро, као што је било предвиђено, и да очекује да ће у априлу објекат бити изнад земље, након чега ће се градити најбољи и најлепши локали, којим ће се креирати живот у том делу града.

Камен темељац за две стамбене куле постављен је 27. септембра прошле године, чиме је звачно почела изградња пројекта вредног 3,5 милијарди динара.

Он је рекао и да је расељено 97 од 101 породице и да су сви задовољни.

Вучић Хрватима: Одустаните од куповине оружžја, па ћемо и ми

Премијер Вучић је поручио да ће Србија одустати од намере да купује дефанзивно оружје истог тренутка кад у Хрватској кажу да ће одустати од куповине офанзивног.

"Ми нећемо куповати ракете исте снаге или једнако скупе, него хоћемо одбрамбене системе. То је просто, али ајде нећемо ни заштитне, али немојте ни ви да узимате офанзивна оружја", поручио је Вучић приликом обиласка пројекта "Београд на води".

Одговарајући на питање новинара зашто је најављено да Србија купује руске ракете С-300 уместо да уложи у привреду, Вучић је рекао да Србија свој новац улаже у привреду, а у оружје неће да улаже ништа или не много ако Хрватска одлучи да се не наоружава ракетама.

Вучић је поручио да ће Србија водити такву политику док је он премијер.

"Ако ме ускоро не смене, јер, као што рекоше колеге из Н1 и ТВ Војводине, то народ тако каже, а онда ће водити другачију политику. Ја не могу другачију политику да водим осим да поштујем Устав и штитим Србију", поручио је премијер.

Вучић је подвукао да није Србија куповала оружје него Хрватска, да су купили панцер хаубице, узели лиценце за борбена возила, навео набавку лансирних рампи за балистичке ракете.

"Оне секунде кад кажу да неће то да ураде – ми нећемо да купујемо ништа", истакао је Вучић.

Упитан колико би новца Србија дала за С-300 и који је то ред величина, он је рекао да не би о томе, те да Србија повољно може да реши своје проблеме, али да је нама циљ брига о региону.

"Србији је циљ да брине о региону и миру у региону, и са Хрватима и осталима. Ви реците да нећете куповати офанзивно, а ми нећемо ни дефанзивно оружје, закључио је Вучић.

Вучић: Видим да сви желе изборе

Премијер је рекао да они који су незадовољни имају право на то, а имаће, нада се, и прилику да изаберу оне које сматрају бољима, на изборима које, како је приметио, сви желе.

"Одлуку о изборима, међутим, не могу да донесем сам, разговараћу о томе са сарадницима, министрима и председником Србије", рекао је Вучић.

Премијер је заправо одговарао на питање новинара о звиждуцима у Арени на отварању Европског првенства у ватерполу, те о рекламном споту СНС-а на дисплеју у Арени. Каже да је навикао да га вређају и на "погрднији начин", те да су ти који су звиждали направили себи медвеђу услугу и себе лоше представили свету.

"Дошли људи да се радују и да навијају за Србе против Хрвата, да се радују својој репрезентацији, дивним момцима који побеђују, а дошло њих 500-1.000, рекло 'дај да уништимо свима све, да будемо велики мангупи, да направимо политички догађај од тога'...", рекао је Вучић.

Сматра да свој посао обавља марљиво и поштено, да никуда не иде, али да разуме оне политичаре који кажу да је звиждање "глас народа", као и да мисли да ће грађани имати ускоро прилику да изаберу "оне марљивије и боље".

Упитан да ли су грађани звиждали сматрајући да је спортски скуп злоупотребљен политички, он је рекао: "Нису звиждали мени, ја у Арени нисам ни био... Верујем да ће ти који су звиждали пронаћи неке боље", приметио је Вучић и негирао да је присуство политичара на спортској манифестацији злоупотреба политике.

Томислав Николић ниједну политичку реч није изговорио и то је била част да отвори неку такву велику манифестацију, додао је Вучић, а то што је министар Вања Удовичић помињао политичаре објаснио је тиме да је хтео да истакне ко је најзаслужнији за то што је Србија односно Београд домаћин тако великог догађаја.

Он је истакао и да је Влада доста урадила за ватерполо и припрему ЕП – набавили су нове базене, платили сва заостала дуговања и ватерполистима ће бити плаћено и кад освоје медаљу.

Број коментара 77

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи