Борислав Стефановић напустио ДС

Народни посланик Борислав Стефановић напустио је Демократску странку, али ће задржати посланички мандат. Кап која је прелила чашу, како је рекао, јесте именовање Бојана Димитријевића за носиоца листе на Чукарици, будући да се он залаже за рехабилитацију Милана Недића.

"Данас сам поднео оставку на место потпредседника Демократске странке и на чланство у странци", рекао је Стефановић за РТС.

Стефановић је рекао и да неће вратити посланички мандат Демократској странци, као и да ће сада формирати покрет "Левица Србије – Борко Стефановић".

Kaко је рекао, заједно са њим посланички клуб ДС-а напустиће и Иван Јовановић.

"Жао ми је што поред свих покушаја да програмски и идеолошки променим ДС заједно са људима који ме подржавају нисам у томе успео", рекао је Стефановић.

ДС није желео да се промени у духу времена у којем живимо”, рекао је Стефановић.

Додао је да је његов разлог за такав потез искључиво програмско-идеолошки, али и због недостатка кадрова и непостојања жеље да се суочи са прошлошћу.

Кап која је прелила чашу, како је рекао, јесте именовање Бојана Димитријевића за носиоца листе на Чукарици, будући да се он залаже за рехабилитацију Милана Недића.

Наставићу активности уз огромну подршку на формирању Левице Србије и у том смислу крећемо са прикупљањем потписа, за почетак ћемо се регистровати као покрет наредних дана. Радићемо на формирању посланичког клуба, очекујући изборе на свим нивоима”, рекао је Стефановић.

Поручио је да је то креирање нове опозиције са леве стране политичког спектра, која ће радити бескомпромисно на демократском обарању актуелне власти.

Демократска странка саопштила је да се више неће бавити Бориславом Стефановићем који је годинама био високи државни функционер, подржавао страначки програм и спроводио политику Владе без иједне једине примедбе, а сада "одједном схвата да је одувек био изразити левичар".

број коментара 11 Пошаљи коментар
(четвртак, 10. дец 2015, 20:12) - Misell [нерегистровани]

Podrska

Svaka ti je na mestu.

(четвртак, 10. дец 2015, 15:25) - anonymous Moma Dr Alatnicarskih nauka [нерегистровани]

Stari potez

Ovo je potez Demokratske stranke,da pokusa da navuce sto vise glasova na buducim izborima,kad god da budu. Covek nije svestan da polako postaje zrtva svoje stranke. Izvinjavam mu se sto mu ne verujem.

(четвртак, 10. дец 2015, 14:45) - anonymous [нерегистровани]

nista cudno

za 25 godina postojanja DS su napustali mnogi clanovi i ubrzo osnivali svoje stranke.nista cudno za njih,ali to samo govori o ljudima koji su u njoj,zeljni su vlasti i liderstva,nema tu nikakve politike i ideja vec samo licni interesi,mislim da je i stefanovic jedan od njih,jer levica danas u evropi ne prolazi,sto se vidi na pojedinim izborima zemalja EU,desnica je ta koja jaca.ovim potezom stefanovic ce odvuci odredjen broj glasaca DS a ovi ce do izbora doziveti potpuni krah,jer pajtic u vojvodini nema sanse a za uzu srbiju on je potpuni anonimus.

(четвртак, 10. дец 2015, 14:09) - anonymous [нерегистровани]

Interesantno

Interesantno je kako neki ljudi vide sebe kao mesije u situaciji kada se gladuje i kada je svet pred Trećim svetskim ratom. Idu iz jedne promašene teme u drugu i potpuno su van realnosti života.

(четвртак, 10. дец 2015, 13:36) - anonymous [нерегистровани]

tri dana..

i to cudo ce za tri dana da prodje, niko ga se vise nece ni secati.. Kraj DSa.

(четвртак, 10. дец 2015, 13:28) - anonymous [нерегистровани]

ista novo

znali smo vec davno, samo eto sad je zvanicno

(четвртак, 10. дец 2015, 13:27) - Никола [нерегистровани]

Вук у јагњећој кожи

Није довољно прогласити себе за левичара, да би то стварно и био. Дела говоре нешто сасвим супротно, тако да доста више превара.

(четвртак, 10. дец 2015, 12:14) - Poreski obveznik [нерегистровани]

Sve to narod plaća

Da li je napustio državni posao i državnu platu?

(четвртак, 10. дец 2015, 11:46) - anonymous [нерегистровани]

Ma neka je

Nisam zainteresovana za politicku scenu,ali ponekad ne mogu da otrpim.
Kaze gospodin i pominje neku levicu. Gospodine dragi, da ste vi ikada bili za tu levicu ne bi onako zdusno gurali neoliberalni kapitalizam posle 5. oktobra. Vi i vasi istomisljenici ste razorili ovu zemlju u potpunosti. Ovi danasnji ne mogu to da oporave, ali njihova krivica je sto besomucno obecavaju i ta obecanja prolongiraju iz godine u godinu. Tako da smo mi gradjani zrtve i jednih i drugih.

(четвртак, 10. дец 2015, 11:45) - Ja Bre [нерегистровани]

Ako

je jedini cilj obaranje aktuelne vlasti,onda i ne treba da se osnivate.Pa zar nemate boljih ideja,nesto konkretno za prosperitet Srbije.E svasta ima po ovoj nasoj Srbiji.