Читај ми!

Николић: Француски народ није усамљен у свом болу

Председник Србије Томислав Николић уписао се у Књигу жалости у амбасади Француске у Београду и поручио да напади у тој земљи нису само француска, већ и светска трагедија.

Председик Николић је у књигу уписао: "Француски народ није усамљен у свом болу за невиним животима. Српски народ и сви грађани Србије оплакују невино страдале, нека им је лака земља. Увек можете да рачунате на сваку врсту наше помоћи како би ово зло нестало. Т. Николић".

Николић је, након уписивања у Књигу жалости, рекао новинарима да је дошло време за акцију целог света да се зло тероризма искорени. 

"Ти људи су могли да буду месец дана гладни у Паризу, али нису могли да издрже терористички напад. Није више економија најважнија, већ сачувати животе грађана, јер нам се то зло развило", рекао је Николић.

Наводећи да су поједини нападачи "користили невине људе који беже и траже спас за себе и децу, да лакше стигну до земаља које желе да нападну и угрозе", Николић је упозорио да светска заједница према терористичкој организацији не сме да има милости.

"То је борба до краја, зло мора да нестане", рекао је Николић и поручио да је Србија потпуно спремна да, у складу са скромним могућностима, пружи сву могућу помоћ да се коначно направи акција која ће довести до тога да се успостави мир.

"Акцију која ће довести до тога да можемо мирно да пошаљемо децу на улицу, на било који догађај, у школу, на посао и да не страхујемо да ли ће да се врате", рекао је председник.

Николић је додао да Србија обучава Војску за учешће у мировним операцијама да сигурно, уколико би УН прошириле мандат снага које чувају мир, не би остала по страни, већ би своје најобученије припаднике ВС укључила у акцију која би донела мир и уништила то зло.

На питање да ли су грађани Србије безбедни, Николић је рекао да немају разлога за страх, али да "немају разлога да кажу да то никад неће да се деси у Србији".

"Ако то може да се деси у великим државама, које прате све који су регистровани као потенцијални извори несреће, онда и Србија увек може да рачуна на то", рекао је Николић.

Нагласио је да не смемо да се заварамо тиме да се никада никоме нисмо замерили, јер у нападима нема правила.

"Зато треба да будемо спремни. Да грађани мирно живе, али да сви које су они овластили да брину о њиховој безбедности данас раде више него икада", поручио је Николић.

Амбасадорка Француске Кристин Моро захвалила је председнику Србије што је данас дошао у амбасаду и уписао се у Књигу жаслости.

"То је велики гест и чин пријатељства и солидарности Србије и председника са Француском и француским народом", рекла је Моро.

И министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић уписала се у Књигу жалости у Амбасади Француске у Београду.

"У овим тешким тренуцима за Француску и њене грађане, Србија је одлучно уз Француску у настојању да се сачувају вредности за којима тежи савремена Европа коју смо градили, али и да се заштити слобода сваког појединца од насиља и безумних терористичких претњи и напада", написала је у Књигу жалости Јадранка Јоксимовић.

Челници Града Београда уписали су се у књигу жалости у Амбасади Француске, саопштено је из Градске управе.

У Књигу жалости градски менаџер Горан Весић је написао: "Терористички напад на Француску је напад на уједињену Европу и цивилизацијске вредности на којима почивају демократска друштва. Зато је битка коју данас води Француска борба свих нас. Уједињени у борби против тероризма. Живела Француска. Живела слобода".

У књигу жалости уписали су се и заменица председника Скупштине града Андреа Радуловић и члан Градског већа Марко Зељуг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара