Читај ми!

Стојановић: Не постоји опасност да ИД нападне Србију

Не постоји опасност од напада Исламске државе на Србију. То је могуће само ако већи број миграната остане дуже у прихватним центрима у земљи, оценио је председник Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбедности Момир Стојановић.

Момир Стојановић је рекао да у овом тренутку не постоји опасност од напада Исламске државе на Србију јер она није умешана у операције које се воде против ИД на Блиском истоку и северу Африке. Додаје да Србија води избалансирану спољну политику која не провоцира носиоце тих радикалних исламских покрета.

Стојановић је навео да Србија може бити изложена радикалним исламским групама, ако већи број миграната остане дуже у прихватним центрима у Србији, али је изразио уверење да све институције у сектору безбедности прате ситуацију.

"Верујем да ће мере које је Биро за координацију служби безбедности предузео и наложио онемогућити било какву појединачну активност терориста", додао је Стојановић.

Функционер Српске напредне странке оценио је да су мета Исламске државе водеће земље Европске уније и САД, које предводе ваздушне нападе на ИД у Сирији и Ираку.

Према његовим речима, свака земља, укључујући и Србију мора да предузме све могуће мере на откривању и спречавању терористичких активности.

У неколико симултаних терористичких напада у петак је у Паризу страдало најмање 129 људи, а више од 350 је рањено.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најавио је да ће Србија појачати ниво свих служби безбедности и појачано контролисати мигрантске токове кроз земљу.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво