Читај ми!

Срђан Шајн оптужио више особа за корупцију

Председник Националног савета ромске националне мањине Срђан Шајн оптужио је доскорашњег председник тог савета Витомира Михајловића, предеседника ИО ромског савета Славка Јовановића и директорку Канцеларије за људска и мањинска права Сузану Пауновић за корупцију.

"Сузана Пауновић, Витомир Михајловић и Славко Јовановић (председник ИО ромског савета) обећавају новац из буџета Србије и то у висини од 200.000 до милион динара и то сваком члану Националног света ромске националне мањине уколико на новој седници подрже избор Витомира Михајловића за новог председника савета", наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Шајн је позвао истражне и правосудне органе да поступе у складу са овлашћењима и покрену поступке за утврђивање кривичне одговорности Сузане Пауновић, Славка Јовановића и Витомира Михајловића око коришћења буџетских средства Канцеларије за људска и мањинска права Владе Србије и Националног савета ромске националне мањине.

"Као знак протеста на све притиске који се врше на чланове Националног савета ромске националне мањине, актуелна већина савета заказала је за крај следеће седмице испред Владе Србије и на путу ка граничним прелазима према Европској Унији протесте под слоганом 'Правда или азил'", наводи се у саопштењу.

Додаје се и да "актуелна већина" захтева од Министарства за државну управу и локалну самоуправу да у складу са законом упише да је избрано ново руководство савета и да "покаже да је држава јача од појединаца и да је борба против корупције једнака за све":

Ромска партија, на чијем је челу Срђан Шајн, саопштила је у септембру да је на седници Националног савета ромске националне мањине, одржаној у Лесковцу, са две трећине гласова разрешен председник савета Витомир Михајловић.

Како је тада саопштено, за новог председника изабран је Шајн.

Како је наведено, разрешен је и Славко Јовановић, досадашњи председник Извршног одбора Савета, а на његово место је постављен Драгољуб Ацковић.

У јавности и Шајн и Михајловић наводе да су председници тог савета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара