Читај ми!

Николић са Џакуповим: Историјски искорак у сарадњи

Председник Србије Томислав Николић у оквиру званичне посете Казахстану разговарао је у Астани са председником Доњег дома Парламента Казахстана Кабулом Џакуповим и нагласио да би добре односе две земље требало да прати већи обим економске сарадње.

Томислав Николић је оценио да су две земље сада направиле историјски искорак у билатералној сарадњи, али да нажалост, капацитет добрих односа не прати обим економске сарадње, саопштено је из Кабинета председника Републике, а преноси Танјуг.

Џакупов се сложио са српским председником око обима сарадње и додао да је Казахстан спреман за интензивирање у тој области.

Николић је истакао да Србија има одличну позицију и повољне услове за инвеститоре и додао да је Србија успела да успостави систем усклађен са европским стандардима за веома кратко време.

Честитао председнику Џакупову јубиларну двадесетогодишњицу Устава Републике Казахстан.

Џакупов истакао је да је Србија значајан и перспективан партнер Казахстана у Европи, а томе је, додао је, допринео сусрет два председника и потписани билатерални споразуми.

Председник Доњег дома Парламента Казахстана је нагласио да је у току оснивање групе пријатељстава, што је наш парламент већ учинио.

У оквиру посете Казахстану, председник Николић се састао у Алмати са градоначелником Баурзаном Бајбеком и позвао привреднике из Алматија да покушају да кроз економску сарадњу сустигну изванредне билатералне односе.

У разговору са градоначелником Алматија, председник Николић је изјавио да је веома задовољан успешношћу дводневне посете Казахстану,саопштила је Служба за односе с медијима председник Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво