Читај ми!

Влада у сенци осуђује поскупљење струје

Премијер владе у сенци и лидер ДС-а Бојан Пајтић истиче да је најављено поскупљење струје још "једно од изневерених обећања" актуелне власти и нови удар на стандард грађана.

Бојан Пајтић је на конференције за новинаре у седишту ДС-а навео да је СНС 10. августа 2011. "слагала" да ће струја бити 20 одсто јефтинија, а она уствари поскупљује, преноси Танјуг.

"Говоре да је цена струје у Хравтској дупло већа, а заборављају и да су и плате два пута веће него у Србији", навео је Пајтић, истичући да ће поскупљење струје утицати и на повећање цене осталих животних намирница и на раст инфлације.

Министар привреде владе у сенци Иван Стефановић наводи да ће струја за просечно домаћинство у Србији поскупети за 4.000 динара годишње, те да се могу очекивати и додатни издаци за домаћинства кроз ланчана поскупљења.

Према његовим речима, поскупљење струје ће се састојати од 7,5 одсто за акцизе, што иде у републички буџет, и 4,5 одсто за ЕПС.

"Тих 7,5 одсто немају везе са побољшањем стања у ЕПС-у већ са пуњењем централног буџета, а с обзиром на то да месецима слушамо да је стање у буџету све боље, не разумемо чему онда поскупљење струје", наводи Стефановић.

Како каже, свако поскупљење струје пре реструктурирања и корпоративизације ЕПС-а "бацање новца у бунар" јер се не зна где ће тај новац отићи, односно да ли ће бити потрошен на партијске кадрове.

Стефановић наводи и да свакој евентуалној причи о поскупљењу струје треба да претходи либерализација тржишта за домаћинства и промена тарифног система, како би грађани сами могли да одлуче од кога ће куповати струју.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара