Читај ми!

Усвојен лекс специјалис о "Београду на води"

Посланици Скупштине Србије су усвојили лекс специјалис о пројекту "Београд на води".

За закон којим је "Београд на води" дефинисан као пројекат од посебног значаја за Србију и Београд гласало је 176 посланика, против је било девет, а уздржаних није било, преноси Танјуг. Током целодневне расправе народни посланици су размотрили 77 предложених амандмана. 

Законом се уређује утврђивање јавног интереса за експропријацију непокретности ради реализације пројекта изградње "Београда на води", као пројекта од посебног значаја за Републику Србију и Град Београд.

Према том законском предлогу, Србија и Град Београд имају сва права, обавезе и одговорности корисника експропријације предвиђене законом којим се уређује експропријација, као и овим законом.

За експроприсану непокретност власник има право на накнаду која не може бити нижа од тржишне вредности непокретности, наводи се у образложењу и додаје да је власник непокретности дужан да се изјасни у року од осам дана од дана добијања предлога за експропријацију.

Предвиђено је да се изгради нешто више од милион квадратних метара стамбеног простора, око 750.000 квадратних метара пословног и комерцијалног простора, више од 62.000 квадрата јавних садржаја као што су вртићи, школе, установе културе, социјалне и здравствене заштите и око 242.000 квадрата нових зелених површина.

Ти капацитети, наводи се у образложењу Предлога закона, омогућавају да на том простору буде више од 13.000 запослених и више од 17.000 становника.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи