Нова Србија: ДС нема легитимитет за владу у сенци

Нова Србија саопштила је да Демократска странка нема легитимитет за владу у сенци и да је њено формирање "покушај ругања бољима од себе".

Нова Србија  сматра и да се демократе ругају економским реформама које је предузела Влада Србије, а које дају резултате на путу опоравка земље "од лоше и неуспешне политике ДС", преноси Танјуг.

Странка је у саопштењу оценила и да су демократе имале прилику да покажу знање и умеће док су водили земљу, али да су ту прилику пропустили.

"Уместо домаћинског вођења државе, развоја привреде и економског опоравка, Демократска странка је водила политику по 'буразерском' принципу у своју корист, а на штету Србије", сматрају у НС.

Та странка тврди да је у време мандата ДС више од 400.000 људи остало без посла, а да је Србија задуживана неповољним кредитима са каматама вишим од осам одсто.

НС сматра и да је идеја о формирању владе у сенци одраз немоћи ДС и несагледавања реалног стања у земљи.

Лидер ДС Бојан Пајтић, како се додаје, "са шест одсто подршке, нема легитимитет ни за посао премијера који обавља у Војводини, а камоли за место неког председника владе, па таман она била и у сенци".

 

број коментара 3 Пошаљи коментар
(субота, 07. мар 2015, 18:35) - коментатор [нерегистровани]

@СНС је на путу/Сви из дос-а су ружна прошлост

Управо супротно! СНС не срља у пропаст. СНС први пута ради оно што су многи морали да раде пре њих. Тешке и болне реформе, које нико неће волети, али ћемо их сви једног дана хвалити. ДС се понашао као да каса нема дна, а господин Живковић мисли да смо његове приватизације заборавили.

(субота, 07. мар 2015, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

SNS je na putu

da ode u proslost! Nema nikakvog boljitka! DS je Srbiju izvukao iz mulja mislovicevskog rezima koji je trajao bezmalo 10 godina (1989-2000)! Posle su se sami poceli ponasati kao oni iz 90-ih i izgubili. Ali je cinjenica da nije bilo DOS. a ne bi bilo ni evropskog puta Srbije, a ni pojave SNS!

(субота, 07. мар 2015, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

Skromno pitanje

Ako je DS, koga lično ne volim i koga ja lično vidim, kao nekoga što je unazadio Srbiju, što je više mogao, stvarno za sve to kriv, za šta ga sadašnja vladajuća stranka krivi, gde su hapšenja i zatvorske kazne i oduzimanje nelegalno stečenog kapitala?? Dosta optuživanja i širenje laži a od konkretnog ništa.