Читај ми!

Антић: За "Тамнаву" изабран најбољи понуђач

Министарство рударства и енергетике саопштило је да текст под насловом "Испумпавање копа и буџета", који је објавио БИРН у кључним сегментима, "не одговара истини" и да је на тендеру за испумпавање воде из копа "Тамнава" изабран најбољи понуђач.

Министарство рударства и енергетике саопштило је да је на тендеру изабран понуђач који је дао најнижу цену и најкраће рокове, као и комплетну документацију са свим банкарским гаранцијама о добром извршењу посла, преноси Бета.

"Податак да је понуда стране компаније одбачена из административних разлога није тачан, јер је реч о понуђачу који је дао три пута већу цену за испумпавање воде и то у форми необавезујуће понуде, без неопходне банкарске гаранције и неопходне пратеће документације", наводи се у саопштењу.

Министарство рударства и енергетике је додало да држава и ЕПС нису могли да почну испумпавање воде из копа "Тамнава – Западно поље" јер је пројекат финансирала Светска банка, а да је комплетна тендерска процедура морала да буде усклађена с њиховим правилима.

"Радило се о отвореном поступку, у којем су јавним позивом позване 42 компаније да пошаљу понуду", казао је министар рударства и енергетике Александар Антић, наводи се у саопштењу.

Министар је нагласио да је за грађане Србије најзначајније да се почело с производњом угља на том копу пет месеци пре иницијалних процена, и да је за тај посао обезбеђена и прихваћена најнижа цена за испумпавање воде.

Антић је додао да је довођење у питање исправности тог посла део "сензационалистичког новинарства", а да је покушај повезивања директора "Електромреже Србије" Николе Петровића с јавним набавкама у предузећу "Електропривреда Србије" – "крајње некоректан и тенденциозан".

У тексту БИРН-а под насловом "Испумпавање копа и буџета" наводи се да је "Електропривреда Србије" за испумпавање воде из Рударског басена "Колубара" ангажовала конзорцијум без искуства, чиме је знатно увећала цену тог посла.

Координатор БИРН-а у Србији Слободан Георгијев казао је да БИРН стоји иза свог текста, за који је рекао да је "100 одсто истинит".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи