Читај ми!

Нова странка против концерта Светлане Ражнатовић

Нова странка апелује на градску власт у Новом Саду да откаже концерт фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић и позива да средства од "такозваних спонзора" усмери за помоћ најугроженијим суграђанима.

У саопштењу новосадског одбора Нове странке оцењује се да је нетачна тврдња да тај концерт неће платити Новосађани јер, како се додаје, "они су овај концерт платили још прошлог лета", преноси Танјуг.

Новосадска власт је за финансирање "Тамбурица феста" 2014. године "издвојила једанаест милиона динара, што је скоро десет одсто свих средстава издвојених за финансирање пројеката у култури, као и пројеката уметничких, односно стручних и научних истраживања у култури Града Новог Сада", наводи Нова странка.

На тој манифестацији, прошлог лета на Петроварадинској тврђави, наступила је и "културна делатница" Цеца пред, "ако је веровати новинарима, 50.000 посетилаца који су платили улазнице по просечној цени од седам евра", стоји у саопштењу.

Из Нове странке додају да су средства, у износу од једанаест милиона динара, уплаћена "предузећу са једним запосленим, Тамбурица фест медиа д.о.о. Нови Сад, које је сада "спонзор Новогодишњег концерта", најављеног за 13. јануар на Тргу слободе.

Нова странка пита градску власт зашто је толика средства издвојила за једну комерцијалну манифестацију која "наступом поменуте уметнице апсолутно не доприноси култури овог града".

Такође пита да ли ико од "бахатих и нестручних властодржаца" уме да израчуна да би за једанаест милиона динара 2.200 најугроженијих суграђана могло да добије по 5.000 динара за Нову годину што је раније била пракса, наводи се у саопштењу из Градског одбора Нове странке.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(субота, 10. јан 2015, 12:54) - Kultura [нерегистровани]

Koncert

Sramota je trošiti i pare i vreme na takvu muziku (na Jece, Cece i ostale gluposti). Želim da verujem da Novi Sad može i treba svojim građanima, a i gostima da priredi nešto bolje, lepše i svakako kvalitetnije.

(субота, 10. јан 2015, 12:12) - anonymous [нерегистровани]

Hleb,bez igara

Narodu treba hleba,a ne igara.

(субота, 10. јан 2015, 12:10) - anonymous [нерегистровани]

Strasno

koje mlacenje prazne slame kada smo dosli da je Cecin ili bilo ciji koncert problem...zena radi i privredjuje i trazice se za njen koncert karta vise kao i uvek ona se za to izborila posteno.

(субота, 10. јан 2015, 12:05) - anonymous [нерегистровани]

Dokle vise.

te Cece Bece,i Mece, truju nam omladinu,sa tim sundom,jos su opstine i gradovi umesani u to sve to rasklinkati.

(петак, 09. јан 2015, 19:47) - Dr.Top [нерегистровани]

Protiv

Koncerti ovakve "muzike" su daleko od toga da doprinose opstoj kulturi, zato se u ovom slucaju potpuno slazem sa stavovima Nove Stranke.

(петак, 09. јан 2015, 18:26) - Sami [нерегистровани]

Ceca

Nova je uvek antiprotivna SNS -u, bilo dobro za Srbiju ili ne nije vazno.

(петак, 09. јан 2015, 18:19) - anonymous [нерегистровани]

Pravoslavna Nova Godina

Neki ne mogu prihvatiti da je vecinski narod u Novom Sadu Pravoslavne vere i nikad vise nece biti pod petokrakom.