Читај ми!

Нова странка против концерта Светлане Ражнатовић

Нова странка апелује на градску власт у Новом Саду да откаже концерт фолк певачице Светлане Цеце Ражнатовић и позива да средства од "такозваних спонзора" усмери за помоћ најугроженијим суграђанима.

У саопштењу новосадског одбора Нове странке оцењује се да је нетачна тврдња да тај концерт неће платити Новосађани јер, како се додаје, "они су овај концерт платили још прошлог лета", преноси Танјуг.

Новосадска власт је за финансирање "Тамбурица феста" 2014. године "издвојила једанаест милиона динара, што је скоро десет одсто свих средстава издвојених за финансирање пројеката у култури, као и пројеката уметничких, односно стручних и научних истраживања у култури Града Новог Сада", наводи Нова странка.

На тој манифестацији, прошлог лета на Петроварадинској тврђави, наступила је и "културна делатница" Цеца пред, "ако је веровати новинарима, 50.000 посетилаца који су платили улазнице по просечној цени од седам евра", стоји у саопштењу.

Из Нове странке додају да су средства, у износу од једанаест милиона динара, уплаћена "предузећу са једним запосленим, Тамбурица фест медиа д.о.о. Нови Сад, које је сада "спонзор Новогодишњег концерта", најављеног за 13. јануар на Тргу слободе.

Нова странка пита градску власт зашто је толика средства издвојила за једну комерцијалну манифестацију која "наступом поменуте уметнице апсолутно не доприноси култури овог града".

Такође пита да ли ико од "бахатих и нестручних властодржаца" уме да израчуна да би за једанаест милиона динара 2.200 најугроженијих суграђана могло да добије по 5.000 динара за Нову годину што је раније била пракса, наводи се у саопштењу из Градског одбора Нове странке.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво