СРС једини за одбрану државних интереса

Српска радикална странка и њен лидер Војислав Шешељ једини су заштитници националних и државних интереса, поручено је са научног скупа "Нови покушај судског убиства др Војислава Шешеља у Хашком трибуналу".

"СРС и Војислав Шешеј једини су остали на бранику националних и државних интереса. Сигуран сам да ће грађани препознати ко су праве патриоте и заштитници националних интереса и да ће СРС из овог изаћи много јачи", истакао је потпредседник радикала Драган Тодоровић на скупу који је одржан у Дому синдиката у организацији СРС-а.

Тодоровић је казао да је СРС распадом на две струје доживела велики удар, који је дуго припреман.

"У позадини тога је нешто озбиљније. Сви знају да су једини браник Србије СРС и Шешељ. И зато је требало разбити СРС", истакао је потпредседник радикала.

Тодоровић је навео да је Шешељ у Трибуналу само зато што је Србин, српски националиста и противник глобализације, додајући да је суд у Хагу створен само да би судио српском народу.

Према његовим речима, покушај Хашког трибунала да наметне браниоца Шешељу значи његово убиство.

Због тога су радикали, навео је он, почели прикупљање потписа за петицију Руској Федерацији да се заложи да се у Трибуналу поштује међународно право и право Шешеља да се брани сам.

Академик Коста Чавошки истакао је да су акције разбијања СРС-а и наметања браниоца Шешељу "синхронизоване", а све у циљу разбијања највеће опозиционе странке у Србији.

"На том путу се нашла СРС, а већ следећа би могла да буде ДСС", рекао је Чавошки.

Чавошки је истакао да је покушај наметања браниоца против статута суда, који прописује да оптужени може да се брани сам или може да ангажује адвоката.

Руски академик Елена Гускова истакла је да је Хашки трибунал усмерен против српског народа, да је направљен само да би судио Србима и да је Шешељ пример херојства и јунаштва.

Коментаришући поделе у СРС, Гускова је казала да "то није трагедија, већ чишћење" и да је странка тиме ојачала и ујединила редове.

Поред функционера странке и бројних стручњака у области права, скупу су присуствовали Шешељева супруга Јадранка и брат Радована Караџића Лука.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се