Читај ми!

Живковић: Уједињење опозиције тема ван времена

Лидер Нове странке Зоран Живковић рекао је у Нишу да је уједињавање опозиције "наметнута тема ван времена и простора" и да то питање може бити интересантно кад избори буду видику.

"Бесмислено је да шест месеци после избора причамо о коалицијама", рекао је Живковић новинарима на Четвртој редовној конференцији НС у Нишу, преноси Танјуг.

Живковић је рекао да најпре мора да се види ко је опозиција режиму Александра Вучића, а ко је то ко "цупка испред његовог кабинета у нади да ће добити мрвицу власти, његове добре воље или меког срца".

Према Живковићевим речима, у овом тренутку је важно да свака странка унутар себе изврши мобилизацију, а онда да мобилише и друге, како би били довољно јаки на изборима 2016. године или пре, или да први ударац задају актуелној власти на локалним изборима ако буду пре, слично као што је то урадила опозиција 1996. године.

Живковић је још једном поновио седам принципа демократске мобилизације НС: етику одговорности - политика се мери резултатима, опоравак привреде и сређивање државе, слободно тржиште, борба против плагијата и лажи сваке врсте, полиција да штити грађане, култура уместо брутализације друштва и запад уместо куће са двоја врата.

Он је, критикујући актуелну власт, рекао да је мобилизација неопходна, јер је држава угрожена, да је држава ослоњена на добру вољу једног човека (Александра Вучића) и "да је ранија власт била бахата, а да је ова брутална."

На питање новинара на основу чега је закључио да је Жандармерија употребила прекомерну силу у случају Андреја Вучића, Живковић је рекао "да он зна да су припадници Жандармерије били изазвани, али да се онај ко их је изазвао обара на земљу, стављају му се лисице и приводи се надлежним државним органима".

Он је поновио и "да је одлично да Владимир Путин посети Србију", али да је поставио питање тренутка, јер сматра да није прави моменат за ту посету.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 05. окт 2014, 10:32) - anonymous [нерегистровани]

Izazov!

Izazivam g. Živkovića da 'samostalno' napiše jedan članak o povezanosti ruskog i srpskog naroda kroz vekove!

(субота, 04. окт 2014, 16:21) - anonymous [нерегистровани]

Interesantno

Tema samo za izbore, a posle nije ni bitno.
Vazno da me birate.