Јовановић: Опозиција мора да се уједини

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је Србији, уместо међустраначих свађа, потребан озбиљан и јасан план даљег функционисања опозиције, истакавши да резултат локалних избора у Мајданпеку увећава значај идеје о организованом опозиционом деловању.

Јовановић је, у писаној изјави достављеној медијима, оценио да је коначан резултат избора у Мајданпеку очигледан доказ да нико није победио, аргументујући то чињеницом да је СНС, како каже, добила шест одсто мање гласова него у марту, као и да је опозиција изашла подељена на пет различитих листа, од којих ниједна није у стању да сама буде противтежа СНС-у и владајућој коалицији.

"Све то увећава значај идеје на којој инсистирамо, а то је организовано опозиционо деловање и окупљање опозиције способне да постане уверљива алтернатива Српској напредној странци. Уместо међустраначих свађа, потребан нам је озбиљан и јасан план даљег функционисања опозиције", поручио је Јовановић, а преноси Танјуг.

Говорећи о изборима у Мајданпеку Јовановић је рекао да је ЛДП уложио приговоре на њихову регуларност зато што политички живот у Србији, како каже, треба да регулишу закони, а не воља или потреба владајуће већине.

"Потребне су нам ефикасне институције које воде рачуна о функционисању друштва и државе, а не појединци који раде мимо утврђених правила", рекао је лидер ЛДП-а.

Та странка више нема шта да чека рекао је он и захвалио свима, а посебно грађанима, на датим гласовима.

"Они су чувари ватре Либерално демократске партије и због њих немамо право на повлачење, одустајање и морамо да се боримо. Такви људи су били уз ЛДП, прилазе нам, сваког дана их видимо око себе и са њима разговарамо. Због њих се боримо за озбиљност на опозиционој сцени", рекао је Јовановић, нагласивши да Мајданпека мора да буде последње упозорење.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво