Филиповски: Дуготрајна криза у Војводини

Потпредседница Нове Србије Дубравка Филиповски изјавила је да је Демократска странка "одавно изгубила легитимитет у Војводини", а да одбијањем да учествује у концентрационој влади озбиљно угрожава функционисање покрајинске администрације.

Дубравка Филиповски је у изјави досатвљениј медијима рекла да политичка криза у Војводини траје дуго и проузрокује оправдано незадовољство и апатију грађана Војводине, преноси Танјуг.

"Апсолутна власт, као једини избор Бојана Пајтића, не доприноси сређивању ситуације у Војводини и превазилажењу политичке кризе", навела је Филиповски.

Како је оценила, све политичке странке од којих зависи формирање концентрационе владе треба да оставе по страни политичка и програмска размимоилажења и утврде кључне приоритете у циљу боље реализације интереса грађана Војводине, до расписивања нових покрајинских избора.

Пајтић, који је председник покрајинске ваде и лидер ДС, недавно је изјавио да је за ДС неприхватљива идеја о концентарционој влади у покрајини, јер сматра да је улазак СНС у власт, као и неприродне коалиције, не могу донети ништа добро Војводини.

број коментара 0 Пошаљи коментар