Читај ми!

ДСС: Коштуница није имао договор са Радуловићем

Ниједан функционер ДСС-а није имао договор с бившим директором "Це маркета" Слободаном Радуловићем који је због спорне приватизације те фирме осуђен на пет година, рекао потпредседник те странке Милош Алигрудић.

"Адвокати Слободана Радуловића имају право да припреме одбрану какву желе, али нико од функционера ДСС нема везе са изношењем те одбране", рекао је Алигрудић на конференцији за новинаре, преноси Бета.

Како је напоменуо Алигрудић, Истрага против Радуловића је покренута док је ДСС био на власти, али је поступак окончан маја 2013, пет година након што смо престали активно да учествујемо у власти.

Алигрудић је одбацио наводе медија да је Меморандум о разумевању, којим је преузет "Це маркета", потписао било ко из владе Војислава Коштунице.

"Иницијативу за одржавање састанка покренули су привредници, а не тадашњи председник Владе Војислав Коштуница. Све што је на састанку речено јесте да поступак продаје и куповине акција 'Це маркета' мора бити спроведен у складу са законима", рекао је потпредседник ДСС-а.

Радуловић, који је 2006. побегао из Србије, након отпужби да је оштетио "Це маркет" за 30 милиона евра, годину дана касније је у писму упућеном Савету за борбу против корупције навео да је договор о продаји "Це маркета" склопљен "по налогу" премијера Србије Војислава Коштунице.

У писму, које је објавило неколико медија, он је тврдио да су Меморандум о разумевању, поред њега потписали Беко и Мишковић 19. августа 2005. године, на иницијативу Коштунице, чији налог му је пренео тадашњи министар полиције Драган Јочић током разговора у његовом кабинету, коме су присуствовали и секретар Владе Србије Дејан Михајлов и шеф УБПОК-а".

Одмах након завршеног преузимања "Це маркета", по договору са Коштуницом, Мишковић и Беко су поделили велики плен, који се звао "Це маркет", вредан више од 300 милиона евра, а да при том нису испоштовали ниједну тачку потписаног Меморандума, писао је тада Радуловић.

"Србија мора имати јединствен став у ПС СЕ"

Потпредседник ДСС-а Милош Алигрудић критиковао је чланове делегације Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе који су гласали за увођење санкција Русији, и истакао да је потребно да српска делегација у том телу има јединствен став.

"Сваки члан делегације има невезан мандат, тј. слободан је да гласа како њему савест налаже. Ту не постоје писана правила, али неко неписано правило је да када је очигледна већина у народу и у скупштини иза једног става, онда би тај став требало да се поштује", рекао је Алигрудић и нагласио да је до 2008. године то правило "мање-више поштовано".

Алигрудић је оценио да чланови Демократске странке све више усклађују своје гласање са ставовима Социјалистичке интернационале, а не са члановима делегације Србије.

"То долази све више до изражаја и то ме, кад је реч о два члана ДС-а, уопште не изненађује. И потпуна је замена теза оно што смо чули из ДС-а да су њихова два члана покушали да спрече теже санкције по Русију, јер у том тренутку тежих санкција није ни било на дневном реду", истакао је Алигрудић.

"Изненађен сам и гласањем представника ЛДП-а и УРС-а који је био за санкције Русији", рекао је Алигрудић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара