Читај ми!

УРС тражи да се Јовановић брани са слободе

Потпредседница УРС-а Верица Калановић затражила да се полиција, тужилаштво и правосуђе према притвореном Браниславу Јовановићу односе по правилима струке и морала. Тражи и да Јовановић буде пуштен да се брани са слободе.

Браниславу Јовановићу, који је председник нишког Градског одбора УРС-а и извршни директор Дирекције за изградњу града, одређен је притвор до 30 дана због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе службеног положаја саизвршилаштвом.

Калановићева је на конференцији за новинаре у Нишу рекла да поступак против Јовановића у УРС-у називају "процесом" и додала да су "желели да верују да се не ради о процесу и да институције раде свој посао онако како треба, да имамо непристрасно правосуђе и правду која је једнака за све".

"Свако ко се огрешио треба да одговара и ми у УРС-у се залажемо за то, али знамо да Јовановић није крив у овом поступку и желимо да он сам то докаже са слободе", додала је Калановићева изражавајући протест због данашњег одлагања за сутра одлуке ванпретресног већа по жалби о притвору, а преноси Танјуг.

Рекла је "да је правосуђе пристало да буде део једне велике игре где истовремено чаршија врши притисак далеко пре него што је привођење почело, где медији хапсе, а таблоиди пресуђују".

Калановићева је рекла да се више од месец дана у Нишу причало да ће Јовановић бити ухапшен, а да је она лично телефоном разговарала са њим док су медији јављали о његовом хапшењу.

"Верујемо да наши локални партнери у власти нису део ове политичке игре", рекла је Калановићева и додала да је УРС у Нишу ушао у власт због одговорности према 18.000 оних који су гласали за њих и због обавезе да њихов живот сваким даном чине бољим.

Поред Јовановића, притвор до 30 дана је у истом предмету одређен још тројици бивших и садашњих директора Дирекције за изградњу града - ранијем заменику директора Градске топлане и двојици власника приватних фирми због сумње да су оштетили градски буџет у износу од 13,4 милиона динара.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 03. апр 2014, 18:56) - anonymous [нерегистровани]

pitanje ...

Cemu stranacko mesanje u sudstvo. Postoje advokati ,tuzioci, sudije...