УРС: За владавину права, а не харангу

УРС, ни Г17 плус, никада нису примили ниједан динар од СИЕПА, или било ког запосленог појединца из те државне институције, као што злонамерно инсинуирају појединци и неки медији, наводи УРС.

Уједињени региони Србије саопштили су да су згађени појединим медијским покушајима да се под плаштом наводне борбе против корупције и криминала, без икаквих озбиљних доказа, угрожава лични интегритет и унапред осуђују људи који се налазе, или су били на неком државном положају.

У саопштењу издатом после седнице Председништва, наводи се да ни УРС, ни Г17 плус, никада нису примили ниједан динар од СИЕПА, или било ког запосленог појединца из те државне институције, као што злонамерно инсинуирају појединци и неки медији, преноси Фонет.

Имајући у виду оно што се могло сазнати о оптужбама на рачун бивших руководилаца СИЕПА, срамотно је и парадоксално да се овим управним и прекршајним спором бави институција као што је Специјално тужилаштво за организовани криминал, док озбиљни крминалци слободно шетају Србијом, наводи се у саопштењу.

Председништво УРС-а због тога захтева да се истражни поступци, који се ових дана воде против Бранислава Јовановића у Нишу и Јасне Матић у Београду, а медијски се користе као политичка ексклузива и линч без претходно доказане кривице, врате у оквир редовних поступака, а осумњиченима омогући одбрана са слободе.

То је предуслов за стварање пристојне и озбиљне Србије, у којој постоји владавина права за коју се сви залажемо, пише у саопштењу УРС-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар