УРС наставља рад, Динкић остаје у странци

Потпредседница Уједињених региона Србије Верица Калановић каже да ће та странка наставити са радом и политиком коју је до сада заступала, упркос недавном изборном поразу. До избора новог председника странку заједно воде Верица Калановић и Верољуб Стевановић. Млађан Динкић ће остати у странци.

УРС ће наставити са радом и политиком коју је до сада заступаo, упркос изборном поразу, изјавила је потпредседница те странке Верица Калановић.

Одбацила је медијске спекулације да ће досадашњи лидер те странке Млађан Динкић, који је поднео оставку 16. марта, напустити странку.

Калановић је у седишту УРС-а рекла да су, након неуспеха на парламентарним и београдским изборима 16. марта, одржане седнице Колегијума, Председништва и Извршног одбора на којим су једногласно донете одлуке да странка настави с радом и планови за наредни период.

"Одлучили смо да наставимио даље, јер УРС у претходном периоду нема разлога да се стиди. Остаћемо на политици једнаких шанси за све, промене економске политике и прекиду политике стезања каиша", рекла је Калановић.

Говорећи о оставци Млађана Динкића, Калановић је истакла да ће досадашњи председник УРС-а остати у странци.

"Донета је одлука да се прихвати оставка Млађана Динкића, која је лични и дубоко морални чин. Он ће остати у УРС. Даљи рад странке координираћемо заменик председника Верољуб Стевановић и ја до избора новог председника странке", поручила је Калановић и додала да још није одлучено када ће бити одржана изборна скупштина УРС-а.

Коментаришући резултате парламентарних избора, Калановић је рекла да, упркос поразу, УРС има обавезу према сваком ко је подржао политику те странке, објаснивши пораз као пораз идеје 5. октобра.

Према њеним речима, УРС је најбољи резултат остварио у централној Србији где је, како је рекла, та странка постигла најбоље резултате у политици регионалног развоја, отварања радних места и једнаких шанси.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. мар 2014, 08:58) - anonymous [нерегистровани]

Jahorina


Možda bi Dinkić trebao da se sada okrene muzici. Možda bi kao muzičar više imao uspeha nego kao političar.