Читај ми!

Николић у Тунису

Председник Томислав Николић допутовао у дводневну посету Тунису где се састао с председником Монсефом Марзукијем.

Председник Србије Томислав Николић борави данас и сутра у дводневној радној и пријатељској посети Републици Тунис, где је разговарао са председником те земље Монсефом Марзукијем.

Мазурки је дочекао Николића на аеродрому уз највише државне почасти. Они су потом наставили разговоре у Палати Картаже у присуству делегација две државе.

Николић предводи делегацију у чијем саставу су и министар спољних послова Иван Мркић и министар информисања и културе Иван Тасовац, саопштила је Прес служба председника.

Предвиђено је да током посете у присуству двојице председника буду потписани различити споразуми о сарадњи.

Ради се о првој посети српског председника Тунису, али и историјској, јер ће означити крај периода у којем је забележено одсуство политичког дијалога на највишем и високом нивоу, упркос одличним политичким односима у којима нема отворених питања.

Чињеница да је последњи пут у посети Тунису био председник некадашње СФРЈ Јосип Броз Тито још давне 1961. године, даје додатну политичку тежину посети и демонстрира спремност да се пријатељским Тунисом отвори нова страница у међусобним односима у сваком погледу.

После дужег времена у сусретима са највишим туниским званичницима разговараће се о билатералним темама, а биће размењена гледишта о актуелним регионалним питањима, као и о сарадњи на мултилатералном плану.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 06. мар 2014, 07:02) - anonymous [нерегистровани]

Jovan

Ovo je dobra prilika da se uspostavi dobra saradnja sa ovom državom , naročito na ekonomskom planu. Ovo je dokaz da naši pregovori sa eU ne utiču da saradnju sa drugim državama.