УРС: Две опције за изборе

УРС спреман да на предстојеће изборе изађе самостално, али ће размотрити могућност изласка у оквиру блока странака и угледних појединаца, изјавио председник УРС-а Млађан Динкић.

Уједињени региони Србије спремни су да самостално изађу на изборе, али ће размотрити и могућност изласка у оквиру блока странака који се залажу за демократску и модерну Србију, изјавио је председник УРС-а Млађан Динкић.

"Данас ћемо донети одлуку да излазимо сами на изборе, али ћу предложити Главном одбору  да размотри могућност изласка у оквиру блока странака и угледних појединаца који су уједињени за демократску и модерну Србију", рекао је Динкић на седници Главног одбора те странке.

Подсетивши да је та странка у претходних више од десет година три пута сама излазила на изборе он је истакао да је при томе показала да су њени чланови спремни да уђу у параламент те да могу да победе политичке противнике.

"Свесни смо да је ово моменат који захтева окупљање свих снажних демократских снага које имају јасан план развоја Србије и нуде конкретна решења и спремни су да их спроведу и остваре", поручио је Динкић и поновио да ће одлуку о томе донети председништво странке.

Лидер УРС је на данашњој седници Главног одбора представио економску платформу странке указујући да је Србији неопходан савремени "њу дил", план за снажни привредни развој, који обухвата подстицање инвестиција и запошљавања, посебне погодности за извозно оријентисане инвестиције, те подршку малим и средњим предузећинма кроз бесповратна средства и развојну банку.

Уједињени региони Србије апсолутно су спремни да на предстојеће изборе изађу самостално, изјавио је замених председника УРС-а Верољуб Стевановић. Он је рекао да је та странка спремна и да разговара са онима "са којима треба разговарати".

"Знамо своју снагу, не прецењујемо је, али нећемо дозволити да је неко потцењује. Хајде да сви будемо оптимисти, даће Бог да будемо задовољни после избора", рекао је Стевановић.

Потпредседница УРС-а Сузана Грубјешић рекла је да није јасно зашто су расписани избори ако је реконструкција владе била добра, али ће се то сазнати током кампање.

Она је додала да је у Србији неопходна промена система, јер се овакав какав је не може, како је рекла, ни реформисати, ни поправити.

Потпредседница УРС-а Верица Калановић истакла је да верује у добар изборни резултат те странке на предстојећим ванредним парламентарним изборима.

Седници Главног одбора УРС-а, поред врха странке, присуствује и више од 200 чланова.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво