Читај ми!

Ракић, Сенић, Ђуришић и Бајец напустили ДС

Потпредседник ДС-а Миодраг Ракић, посланик у Скупштини Србије Александар Сенић, секретар Председништва Марко Ђуришић и проф. доктор Ђорђе Бајец напустили су ту странку. Смењен председник Статутарне комисије ДС-а Борис Ранковић.

Демократску странку су напустили потпредседник Миодраг Ракић, посланик у Скупштини Србије Александар Сенић, професор доктор Ђорђе Бајец и секретар Председништва Марко Ђуришић, сазнаје агенције Бета.

Ракић и Сенић су на данашњој седници Председништва ДС-а поднели оставке на чланство у том телу и изашли из ДС-а.

Како је сазнаје Бета, Ракић и Сенић ће сачекати одлуку Бориса Тадића, који је јуче напустио ДС, о његовом евентуалном политичком ангажовању и подржаће га ако се на то одлучи.

Секретар тог страначког тела Марко Ђуришић оставку је поднео на почетку данашње седнице Председништва ДС-а.

"Размишљао сам да ја као дугогодишњи члан једноставно не би могао да гласам за ДС у овом тренутку и сматрао сам да је онда поштено да не будем члан", рекао је Ђуришић.

Председник Статутарне комисије ДС Борис Ранковић рекао је да је смењен на седници Председништва странке са те функције.

Ранковић је новинарима испред централе странке у Крунској, где је одржана седница Председништва, рекао да је смењен са функције председника Статутарне комисије, за коју је рекао да је страначки орган који у "овим временима доноси најважније одлуке за ДС".

Aлександар Сенић је у писаној изјави Танјугу рекаo да од Бориса Тадића очекује да донесе одлуку о стварању нове Демократске странке, јер је сада у странци створена Преторијанска гарда која је резултирала тиме да странка нема ни политички програм, а ни адекватне кадрове.

Професор доктор Ђорђе Бајец саопштио је да је напустио Демократску странку (ДС), "због апсолутног неслагања са политиком коју води ново руководство странке предвођено Драганом Ђиласом".

У писаној изјави Бајец указује да странка, чији је био члан од самог оснивања, "нема више у свом програму демократска начела за која се залагао свих ових година".

Бајец је био 10 година председник ресорног одбора за здравство ДС и члан Главног одбора до доласка Ђиласа за председника странке.

Чланица Политичког савета ДС-а Вида Огњеновић је рекла да је напуштање странке Бориса Тадића његов лична ствар.

Политички савет демократа на дневном реду разговарао осим о предстојећим изборима и о ситуацији у странци и одласку Тадића, као и неколико страначких првака из редова демократа.

Како је Танјугу речено, Политички савет ће се на седници бавити позицијом странке пред парламентарне изборе 16. марта, стањем у ДС и евентуалним мерама које би морале да буду примењене.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи