Калановић: Одлука о коалицији у недељу

УРС једногласно усвојио предизборну платформу за ванредне парламентарне изборе. Одлуку о томе да ли ће наступити самостално или у коалицији странка ће донети у недељу, рекла је потпредседница Верица Калановић.

Председништво Уједињених региона Србије је једногласно усвојило предизобрну платформу за ванредне парламентарне изборе 16. марта, а одлуку да ли ће на изборима наступити самостално или у коалицији донеће у недељу на Главном одбору странке, рекла је потпредседница УРС-а Верица Калановић.

У седишту УРС-а Калановићева је рекла да су савезници те странке оне партије који имају исте програмске циљеве.

"Никад у коалиције нисмо улазили због политике инжињеринга, него због тога што се са некима слажемо политички и делимо исте вредности. У овом тренутку су то регионализација и децентрализација, снажнији економски развој кроз подстицање инвестиција, бржи раст пољопривреде, привреде, туризма, енергетике и бољи живот грађана", рекла је Верица Калановић.

Истакла је да УРС разговара с политичким партијама, али да се одлука о колацији доноси на страначким органима.

Упитана да ли је почасни председник Демократске странке Борис Тадић, за кога медији наводе да ће предводити Демократски фронт, звао УРС у колацију, одговорила је да је УРС и "пре расписивања избора разговарао и са Борисом Тадићем на различите политичке теме".

"Наравно да је у политици врло важно разменити мишљење о актуелном политичком тренутку", рекла је Калановићева.

Говорећи о предизобрној платформи, навела је да ће УРС пред грађане Србије изаћи са решењама која за наредни период обезбеђују нова радна места, предвиђају снажнији привредни раст, развој пољопривреде, енергетике и туризма.

"Наша платформа у основи има равномернији развој Србије, једнаке шасе за живот и рад свих грађана. У недељу ћемо Главном одбору понудити платофрму на усвјање, а после ћемо је представити јавности", рекла је Калановићева.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(петак, 31. јан 2014, 13:21) - Knjazevac [нерегистровани]

misaona imenica

Za vas ce, gospodo iz URS-a, cenzus na ovim izborima biti samo "pusta zelja"...vreme je da se Srbija odmori od vasih "eksperata"!

(четвртак, 30. јан 2014, 13:49) - anonymous [нерегистровани]

svi politicari su za bolju Srbiju

Svi politicari su za bolju Srbiju,ali neki pre Srbije stavljaju boljitak u svojim dzepovima,pa tek posle u dzepovima svojih gradjana.
Srbiji trebaju "politicari"koji ce raditi prvo za interes svojih gradjana,a tek posle za samoga sebe.Srbiji trebaju ljudi sa realnim idejama,a ne oni koji filozofiraju i traze strane radnike i strane pare,koji ne zagovaraju kapitalizam il jos gore feudalizam

(четвртак, 30. јан 2014, 13:31) - Жика [нерегистровани]

Пољопривредник

Мало се одваја за пољопривреду и то није добро. Волео бих стварно да нека власт више да за сељака, јер ће тај сељак много више вратити овој земљи. Било да изађу сами или у коалицији, добро је што су за улагање у пољопривреду и равномеран развој, то подржавам.