Читај ми!

Николић расписао парламентарне изборе

Председник Србије Томислав Николић потписао указ о распуштању Скупштине и одлуку о расписивању ванредних парламентарних избора за 16. март. Председник је грађанима пожелео да изаберу оне који ће најбоље да их воде, да брину о њима и њиховој деци и достојно да репрезентују политику владе широм света.

Ванредни парламентарни избори биће одржани 16. марта. Председник Србије Tомислав Николић је тачно у подне потписао указ о распуштању Скупштине Србије и одлуку о расписивању избора.

Председник је грађанима пожелео да изаберу оне који ће најбоље да их воде, да брину о њима и њиховој деци и достојно да репрезентују политику владе широм света.

Остварене су огромне промене набоље, а заслуге припадају свима који врше јавне функције, а пре свега Влади, рекао је председник Томислав Николић након расписивања избора.

Стигли смо до преговора са Европском унијом, циљ који је до тада био незамислив за многе, успоставили дијалог са привременим институцијама у Приштини, подсетио је Николић.

Председник Србије је оценио да су отворена многа врата и да је наша политика прихваћена у многим земаљама и организацијама у свету, као и да смо створили пријатељства на свим странама света.

"Сада нас чека много посла, болне реформе које ће унапредити живот грађана. Испуњавање услова које поставља ЕУ такође дочекујемо у бољој атмосфери него пре две године", рекао је Николић.

Србија, додао је, није данас посвађана, у њој многи који се политиком баве о битним задацима размишљају веома слично, а што очекује да ће показати и предстојећа кампања.

"Месец и по дана искористићемо да видимо шта ко нуди, колика је чија популарност, не за свађу већ за ново окупљање. Влада је желела да провери свој легитимитет, као и опозиција, сигурно ћемо добити владу са више енергије, воље, ентузијазма, растерећену од проблема које је ова влада решила", рекао је Николић.

Очекујем једну фер, демократску кампању, пуну ентузијазма, у коју ће свако ући са својим програмом, а не са програмом другог о којем мисли лоше, додао је Николић.

Председник је истакао да ће сви државни органи наставити да раде свој посао, без фаворизације, као и да ће мир, безбедност и стабилност државе бити обезбеђени. 

Нека су нам срећни нови избори, поручио је Николић.

Влада је јуче предлог за ванредне изборе образложила потребом да се обезбеди што шира подршка реформама и модернизацији друштва.

Биће то 10. парламентарни избори од увођења вишестраначја, а седми ванредни.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво