Читај ми!

УРС: Улагања у пољопривреду и привреду

Основни принципи предизборне плаформе УРС-а биће већа улагања у привреду и пољопривреду уместо мера штедње, саопштила је та партија.

Уједињени региони Србије саопштили су да ће основни принципи предизборне платформе ове странке бити већа улагања у привреду и пољопривреду уместо мера штедње.

На данашњем састанку Централног изборног штаба УРС-а најављено је да ће се 2. фебруара у Београду одржати седница Главног одбора на којој ће и бити усвојена предизборна платформа.

Како је саопштено из УРС-а државоторна регионализација и децентрализација јесу услови једнаких шанси за развој целе Србије и једини пут ка отварању нових радних места.

Раније данас је та странка саопштила да би било морално да Велимир Илић поднесе оставку због пропуста у примени Закона о легализацији и немогућности да се реши проблем нелегално подигунутих објеката, саопштио УРС.

Нови Закон о легализацији неће решити проблем нелегално подигнутих објеката, што је јавно признао и министар грађевине Велимир Илић, саопштили су Уједињени региони Србије (УРС), и указали да би било морално да министар Илић поднесе оставку због пропуста у примени тог Закона.

"На жалост, његово признање кошта само грађане Србије", рекао је председник Ресорног одбора за грађевину у УРС-у и председник Општине Трстеник Мирослав Алексић.

Према његовим речима, после "помпезног најављивања Закона о легализацији и личног залагања министра Илића да се овај Закон усвоји, јер ће, како је говорио, решити проблем нелегално подигнутих објеката, сада смо добили једино признање Илића да Закон није дао никакве резултате и да се безначајан број грађана пријавио да легализује бесправно подигнуте објекте".

Шта више, министар најављује рушење објеката, зато што Закон о легализацији није примењив у пракси, навео је он и додао да је министар заборавио да циљ није рушење, већ стављање бесправно подигнутих објеката у легалне оквире.

Према његовим речима "као што Закон о легализације иде на штету грађана Србије, Предлог закона о планирању и изградњи иде на штету привреде и државе, и уколико се усвоји доживеће исту судбину као и Закон о легализацији".

Алексић сматра да би у таквој ситуацији, министар Илић требало да се угледа на министра привреде Сашу Радуловића и поднесе оставку.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво