Читај ми!

УРС: Улагања у пољопривреду и привреду

Основни принципи предизборне плаформе УРС-а биће већа улагања у привреду и пољопривреду уместо мера штедње, саопштила је та партија.

Уједињени региони Србије саопштили су да ће основни принципи предизборне платформе ове странке бити већа улагања у привреду и пољопривреду уместо мера штедње.

На данашњем састанку Централног изборног штаба УРС-а најављено је да ће се 2. фебруара у Београду одржати седница Главног одбора на којој ће и бити усвојена предизборна платформа.

Како је саопштено из УРС-а државоторна регионализација и децентрализација јесу услови једнаких шанси за развој целе Србије и једини пут ка отварању нових радних места.

Раније данас је та странка саопштила да би било морално да Велимир Илић поднесе оставку због пропуста у примени Закона о легализацији и немогућности да се реши проблем нелегално подигунутих објеката, саопштио УРС.

Нови Закон о легализацији неће решити проблем нелегално подигнутих објеката, што је јавно признао и министар грађевине Велимир Илић, саопштили су Уједињени региони Србије (УРС), и указали да би било морално да министар Илић поднесе оставку због пропуста у примени тог Закона.

"На жалост, његово признање кошта само грађане Србије", рекао је председник Ресорног одбора за грађевину у УРС-у и председник Општине Трстеник Мирослав Алексић.

Према његовим речима, после "помпезног најављивања Закона о легализацији и личног залагања министра Илића да се овај Закон усвоји, јер ће, како је говорио, решити проблем нелегално подигнутих објеката, сада смо добили једино признање Илића да Закон није дао никакве резултате и да се безначајан број грађана пријавио да легализује бесправно подигнуте објекте".

Шта више, министар најављује рушење објеката, зато што Закон о легализацији није примењив у пракси, навео је он и додао да је министар заборавио да циљ није рушење, већ стављање бесправно подигнутих објеката у легалне оквире.

Према његовим речима "као што Закон о легализације иде на штету грађана Србије, Предлог закона о планирању и изградњи иде на штету привреде и државе, и уколико се усвоји доживеће исту судбину као и Закон о легализацији".

Алексић сматра да би у таквој ситуацији, министар Илић требало да се угледа на министра привреде Сашу Радуловића и поднесе оставку.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 31. јан 2014, 16:58) - Slobodan [нерегистровани]

УРС: Улагања у пољопривреду и привреду

Једина странка у Србији која мисли о грађанима, чији министри су увек одговорно извршавали своје обавезе.

(понедељак, 27. јан 2014, 14:15) - Peđa [нерегистровани]

Samo napred

Apsolutno podržavam ulaganje u poljoprivredu i suštinsku decentralizaciju. Da krene da se razvija i selo, i da se podstakne seljak, a ne da mu se krate noge de god neko uzme za shodno.

(понедељак, 27. јан 2014, 12:33) - Janoš [нерегистровани]

Za razvijenu Srbiju

U pravu su ovi iz Regiona što traže ravnomerni razvoj cele Srbije. Slažem se s njihovom idejom o decentralizaciji Vojvodine. Srbija je moja zemlja, ali želim da se uloži i u Banat, ne želim u inostranstvo, ali ako ne bude ulaganja u nekadašnje privredne centre Zrenjanin i Pančevo, neću imati kud. Vidim da je Dinkić doveo i Arape, žele da ulože u navodnjavanje, poljoprivredu, a mi u Banatu imamo najplodniju zemlju. Podržavam predloge URS-a, jer oni su rešenje za naše ključne probleme.

(понедељак, 27. јан 2014, 09:33) - URS [нерегистровани]

URS

Da Vas podsetim, URS je vec izlazio sa tim idejama i sta je uradio? Nista!

(недеља, 26. јан 2014, 23:35) - . sone [нерегистровани]

Poljoprivreda, itekako

Nama je oduvek poljoprivreda bila primarna delatnost u Srbiji samo su je malo zaboravili ovi aktuelni predstavnici vlasti. Podrzavam ideju i predizbornu plaformu URS a jer ako imamo poljoprivredu a imamo je imacemo u razvoju i druge poddelatnosti recimo turizam i mnoge druge privredne delatnosti koje itekako umemo da radimo.